Gündem Dink cinayetinin kilit ismine 7 Şubat sorgusu

Dink cinayetinin kilit ismine 7 Şubat sorgusu

31.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün medya yapılanması kapsamında gözaltına alınan ve Hrant Dink cinayeti davası kapsamında tutuklanan eski gazeteci Ercan Gün, 7 Şubat MİT krizi soruşturması kapsamında cezaevinden emniyete götürülüp sorguya alındı.

Dink cinayetinin kilit  ismine 7 Şubat sorgusu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturma kapsamında geçtiğimiz yıl ağustos ayında gözaltına alınan ve Hrant Dink cinayeti kapsamında tutuklanan Gün, sabah saatlerinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İtirafçı ifadesi

Gün’ün, Emniyet’te alınacak ifadesinin 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında olduğu öğrenildi. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olan dönemin Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Dolar, 7 Şubat MİT kriziyle ilgili olarak verdiği bir ifadede “Gazeteci Ercan Gün bana, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasının talimatını Fetullah Gülen’in verdiğini söylemişti” demişti. Dolar’ın bu ifadesi üzerine de soruşturmayı yürüten savcılık talimatıyla Gün’ün cezaevinden alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürülerek sorguya alındığı öğrenildi.