Gündem Dink davasında mahkeme heyeti değişti

Dink davasında mahkeme heyeti değişti

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu, 10’u firari 85 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dink davasında mahkeme heyeti değişti

Bir önceki celsede tahliye edilen tutuksuz sanıklardan, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle görev yeri değiştirilen Hakim Ahi İhsan Horasan’ın mahkeme heyetine başkanlık yaptığı duruşmada, celse arasında gelen belgeler okundu. Duruşma, bugüne ertelendi. Duruşmanın ardından gazetecilerin görev yeriyle ilgili sorularını yanıtlayan Horasan, yeni görev yeriyle ilgili henüz tebligatın ulaşmadığını belirterek, “Edildiğinde bu mahkemeden ayrılacağım” dedi. Horasan’ın İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına getirildiği öğrenildi.