Gündem Dink iddianamesi yeniden savcıda!

Dink iddianamesi yeniden savcıda!

22.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hrant Dink cinayetinde ihmali olan kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianameyi Başsavcılığın eksiklik olduğu gerekçesiyle değil, birleştirilme talebi yapmayı unutan savcının istediği üzerine iade edildiği ortaya çıktı.

Dink iddianamesi  yeniden savcıda

Dink’in öldürülmesine ilişkin ihmali olduğu iddia edilen 25 kamu görevlisi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Terörö ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan iddianamenin geçtiğimiz günlerde onaylanması için gönderildiği Başsavcıvekili Oğuz Yöntem tarafından iade edildiği iddia edilmişti. Ancak iddianamenin geri gönderilmesinin nedeni dün ortaya çıktı. Kökçü’nün Dink cinayeti davasına bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ile birleştirme talebi yapmadığını fark edince iddianamenin geri gönderilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Kökçü tarafından ekleme yapılan iddianame İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi talebi eklenerek dün tekrar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayına sunuldu. İddianamede geçtiğimiz hafta haklarında gözaltı karar verilen eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı’nın da bulunduğu 5 şüpheli ile aynı soruşturmada daha önce “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’’ suçundan tutuklanan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de içinde olduğu 4 şüpheliden oluşan 9 şüpheliyle ilgili yeniden yakalama emri çıkarılması da talep edildi.

Yazarlar