Gündem ‘Dink kayıtları’ nihayet ulaştı

‘Dink kayıtları’ nihayet ulaştı

02.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dink suikastı saatlerinde bölgede yapılan telefon görüşmelerinin kayıtları nihayet mahkemeye gönderildi

‘Dink kayıtları’ nihayet ulaştı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada TİB kayıtları yaklaşık 5 ay sonra mahkemeye ulaştı. Üç GSM şirketine ait toplamda 12 baz istasyonundan yapılan görüşmeler mahkeme heyeti tarafından incelemeye alındı. Kayıtlarda, belirtilen saatlerde cinayet bölgesindeyken arayan - aranan telefon numaraları ve söz konusu telefon numaralarının kim üzerine kayıtlı olduğu bilgisi yer alıyor.
Dink ailesinin avukatları cinayet gününe ilişkin görüntülerde şüpheli bir kişinin 14.53’te Akbank önünde ve saat 11.16’da Saray Kumaşçılık önünden cep telefonu ile konuştuğunun tespit edildiğini bildirmişti.
Bu kişinin kimliğinin tespit edilebilmesi için konuştuğu iki nokta için baz istasyonu bilgilerinin tespit edilmesi, baz istasyonlarından 19 Ocak 2007 günü saat 11.10 ila 11.25 saatleri ve 14.45-15.00 zaman aralarında yapılan tüm görüşmelerin listesinin ve listedeki telefon numaralarının kimlere ait olduğunun tespit edilmesi istenmişti. Uzun süre kayıtları göndermeyen TİB, Temmuz ayında istenilen kayıtları bugün mahkemeye ulaştırdı.