Gündem Dink Komisyonu’ndan jandarmalara yeni davet

Dink Komisyonu’ndan jandarmalara yeni davet

07.04.2008 - 01:20 | Son Güncellenme:

TBMM Hrant Dink Alt Komis-yonu, geçen hafta komisyona gelmeyen askerleri bir kez daha yazı yazarak çağırdı

Dink Komisyonu’ndan jandarmalara yeni davet

Çalışmalarını yeniden sürdürme kararı alan TBMM Hrant Dink Alt Komisyonu, geçen hafta komisyona gelmeyen Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nda görevli eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser’i İçişleri Bakanlığı’na bir kez daha yazı yazarak çağırdı.
Komisyonun, 10 Nisan perşembe günü toplanması bekleniyor.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hrant Dink Alt Komisyonu, çalışmalarını, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Veysel Şahin ve Jandarma Başçavuş Okan Şimşek’in yargılanmaları sırasında verdikleri ifadelerin ardından Dink suikastıyla ilgili olarak ihmalle suçlanan Öz ile Yıldız, Yılmaz, Ünalır ve Eser’i dinleyerek sürdürecek.
Alt Komisyon Başkanı AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Şahin ve Şimşek’in ifadelerinin ardından “ilgili kişilerin ifadelerine başvurmayı gerekli görerek çalışmalarını sürdürme kararı aldıklarını” açıklamıştı. Komisyon, suikastla ilgili “ihmal” ile suçlanan isimleri dinlemek istemişti.
Ocaktan, İçişleri’ne yazı göndererek bu kişileri bilgi vermek üzere komisyona davet etti. Ancak, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nda görevlendirilen Albay Öz ile Jandarma Yüzbaşı Yıldız, Jandarma görevlileri Yılmaz, Ünalır ve Eser toplantıya gelmedi.