Gündem Dink yine Avrupa’nın gündeminde

Dink yine Avrupa’nın gündeminde

06.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dink Ailesi, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Hrant Dink hakkında aldığı kararı uygulamadığını gerekçe göstererek bu kararların uygulanıp uygulanmadığını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvurdu.

Dink yine Avrupa’nın gündeminde

Konunun tekrar Avrupa gündemine taşınmasında “gerçek suçluların adalet önüne çıkarılmaması” etkili oldu. Türkiye’nin AİHM kararıyla ilgili tutumunu bir rapor halinde Ak Bakanlar Komitesi’nin dikkatine sunan Dink Ailesi’nin avukatı Fethiye Çetin, Ankara’nın bu konuda “somut, ciddi ve samimi” adım atmadığı tezini işledi.

Ek bilgi talebi
Gerçek sorumluların yargılanmaması, olası benzer olaylara yönelik önlem alınmaması ve soruşturmanın ilerlememesi Bakanlar Komitesi’ne iletilen belgede yer alan vurgular arasında yer aldı. Türk hükümeti, 2011’de Bakanlar Komitesi’ne AİHM’nin Dink kararının uygulanmasıyla ilgili bir eylem planı sunmuş ve gelişmelerle ilgili detaylı bilgi vermişti. Dink Ailesi’nin girişimi üzerine Bakanlar Komitesi’nin Türk hükümetinden konu hakkında ek bilgi talep etmesi gündeme gelebilir.