Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan, ‘Mavi Marmara'da inceleme

Dışişleri Bakanlığı'ndan, ‘Mavi Marmara'da inceleme

18.08.2010 - 17:15 | Son Güncellenme:

.

Dışişleri Bakanlığından, ‘Mavi Marmarada inceleme

HATAY'ın İskenderun Limanı'na demir atan ve İsrail askerinin dünyanın gözleri önünde düzenlediği kanlı baskınla el koyduğu ‘Mavi Marmara', ‘Defne Y.' ve ‘Gazze' adlı insani yardım gemilerde Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen heyet de inceleme yaptı.

İsrail'in 31 Mayıs'ta Gazze yardım filosuna düzenlediği operasyon ardından el koyduğu yardım gemilerinden ‘Defne Y.', 6 Ağustos'ta, ‘Mavi Marmara' ve ‘Gazze' ise 7 Ağustos'ta İskenderun Limanı’na römorkörlerle çekilerek getirildi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığındaki 18 kişilik ekip gemilerde adli inceleme yaptı. İHH yetkililerine teslim edilen gemiler için bugün Dışişleri Bakanlığı’ndan 11 kişilik heyet, İskenderun Liman Başkanlığı'na geldi. Heyet üyeleri, burada bir süre Liman Başkanı Ali Basut ile görüştükten sonra İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve Emniyet Müdürü Yusuf Cinel ile birlikte gemilerin olduğu bölüme geçti. Heyet, limanda bulunan 3 gemide inceleme yaptı.

İHH yetkilileri, Ankara ve İstanbul'dan gelen uzman ekibin, sigorta işlemleri için hasar tespit çalışmasına başladığı da kaydetti. 23 Ağustos’ta da Birleşmiş Milletler heyetinin gemilerde inceleme yapması bekleniyor.