Gündem Diyarbakır’da eylem günü

Diyarbakır’da eylem günü

03.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da ‘Halk İnisiyatifi’ tarafından yapılan hayatı durdurma çağrısı üzerine kepenkler açılmadı.

Diyarbakır’da eylem günü

Çağrı üzerine Sur ve Bağlar ilçelerinde esnafın büyük bölümü kepenk açmazken, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde ise esnafın bir kısmı işyerlerini açtı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyeleri de eyleme katıldı. Belediye otobüsleri sefere çıkmazken, çöpler toplanmadı, zabıta ekipleri göreve çıkmadı.

Polis müdahale etti
Kobani için yürüyüş düzenlemek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Yaklaşık iki yıl sonra esnaf kepenk açmazken, bir grup, Kayapınar İlçe Evlendirme Müdürlüğü önünden AK Parti Kayapınar İlçe Başkanlığı’na yürümek istedi. Polis yürüyüşe, izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermeyeceğini belirtti. Grup, ara sokaklara dağılarak yürüyüşe devam edince, güvenlik güçleri kalabalığı biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı.

Caddeyi kapattılar
Boykot çağrısı üzerine Bağlar ilçesinde bulunan Gürsel Caddesi bir grup eylemci tarafından trafiğe kapatıldı. Yolun iki tarafını çöp konteyneri, araba lastikleri ve taşlarla kapatan eylemciler, lastikleri de ateşe verdi. Bunun üzerine güvenlik birimleri caddeyi açmak için göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan eylemciler ile polis arasında kısa süreli çatışmalar yaşandı.

Haberin Devamı

Gazeteci yaralandı

Diyarbakır’da IŞİD’in Kobani’deki (Ayn el Arap) saldırısını protesto etmek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında bir gazeteci yaralandı. Bağlar ilçesinde terör örgütü IŞİD’in Suriye’nin Kobani kentine yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen izinsiz gösterileri takip eden Azadiya Welat gazetesi muhabiri Bişar Durgut, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bıçaklandı.

Yazarlar