Gündem Diyarbakır'da TSO, Borsa ve DESOB'a soruşturma

Diyarbakır'da TSO, Borsa ve DESOB'a soruşturma

03.11.2016 - 13:04 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eş Başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasından sonra yazılı açıklamayla olaya tepki gösteren Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine soruşturma açıldığı ve Ankara’ dan müfettiş gönderildiği bildirildi.

Diyarbakırda TSO, Borsa ve DESOBa soruşturma

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile EşBaşkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasından sonra yazılı açıklamayla olaya tepki gösteren Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de bulunduğu 15 sivil toplum kuruluşu, eş başkanların gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklamıştı. Açıklamada şöyle denilmişti: “Bu tür girişimler ve tutumlar toplum olarak ihtiyacımız olan diyalog kanallarını tıkamakta sorunlarımızı içinden çıkılamaz bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Geçmişte yaşadığımız deneyimler bunu bize göstermiştir. Bu açıdan herkesi ve her kesimi sağduyulu davranmaya davet ediyor ve toplumu geren bu gözaltı kararına biran önce son verilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz.”