Gündem Dizi yönetmenini figüran öldürdü

Dizi yönetmenini figüran öldürdü

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

49 film ve dizinin yönetmeni Mustafa Kemal Uzun, Şile’deki evinde figüran Osman A. tarafından bıçaklanıp başına beyzbol sopasıyla vurularak öldürüldü

Dizi yönetmenini figüran öldürdü

İstanbul Şile’de işlenen cinayet önceki gece saat 02.00 sıralarında polise yapılan ihbarla ortaya çıktı. İhbar üzerine polisler, ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun’un (58) evine kapıyı kırarak girdi. Evde Uzun’un cesediyle karşılaşıldı. Yönetmenin bıçaklanıp başına beyzbol sopasıyla vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Uzun’un cep telefonunun, cüzdanının ve otomobilinin çalındığını belirleyen polis, bölgedeki kameraların kayıtlarını inceledi. Uzun’u bir dizide figüran olarak oynattığı Osman A.’nın öldürdüğü belirlendi. Sabaha karşı polise teslim olan Osman A.’nın (19) üzerinden yönetmenin telefonu çıktı. Zanlının cinayetten sonra yönetmenin otomobiliyle Şile’de bir süre ilerlediği, önüne çıkan merdivenden araçla inmeye çalıştığı, başaramayınca yaya olarak kaçtığı belirlendi. Yönetmenin otomobili de bulundu.

Haberin Devamı

‘Vaat ettiği rolü vermedi’

Osman A. ifadesinde, “Dün Şişli’de bir kafede Uzun ile sohbet ettikten sonra Şile’de bir restorana gittik. Ardından Uzun’un evine geçip alkol aldık. Bana vaat ettiği rolü vermediği için tartıştık. Çünkü rolü almak için onun her dediğini yaptım. Çok öfkelenip bıçakladım ve beyzbol sopasıyla başına vurdum. Pişmanım” dedi. Uzun bugün memleketi Balıkesir Gönen’de toprağa verilecek.

‘İnsan hayatı bu kadar mı ucuz?’

Ünlüler cinayete sosyal medyada tepki gösterdi.

Hamdi Alkan: “Kahroldum. Çok yazık. Tüm ailesine, dostlarına sabır diliyorum.”

Gani Müjde: “Herkesin tereddütsüz ve içten gelen bir şekilde ‘iyi biliriz’ diyeceği biriydi yönetmen Kemal Uzun. Ailesine sabır diliyorum.”

Haberin Devamı

Berna Laçin: “Delirmek üzereyim! Bu kadar mı ucuz insan canı ya! Dünyanın en efendi, en tatlı insanıydı! Sesini yükselttiğini bilmem! Beyzbol sopası ile öldürülmek nedir!”

Behzat Uygur: Zarif, beyefendi bir adamdı. Çok üzücü.”

Hazal Kaya: Çok çok üzgünüm, tarif edemiyorum. Üstümde çok emeği var. Hayatıma dokunduğu için çok şanslıyım. Böyle sevgi dolu bir insanın böyle bir nefretle bizden koparılmasını hazmedemiyorum.”

Ali Sunal: “Canım yönetmenim, iyi kalpli abim, ailemin güzel dostu, ah Kemal abim.”

‘Hababam Sınıfı’nda Gariban Sefa’ydı

Mustafa Kemal Uzun, üniversitedeyken sinemada kamera asistanlığına başladı. Birçok filmin senaryo ve reji kadrosunda yer aldı. Haldun Dormen ile TRT’de ‘Kamera Arkası’ adlı sinema programını sundui. Yönetmen olarak ulusal ve uluslararası sekiz ödül alan Uzun, 49 film ve dizinin yönetmenliğini yaptı. Dört filmde oyunculuk yaparker, ‘Hababam Sınıfı Güle Güle’de ‘Gariban Sefa’ rolünü oynadı. Uzun’un yönettiği ‘Gümüş’ ve ‘Kanatsız Kuşlar’ dizileriyle ‘Çanakkale Yolun Sonu’ ve ‘Garip Bir Cinayet’ filmleri de iz bırakan çalışmaları arasında yer aldı.