Gündem Doğan Şener’e son görev

Doğan Şener’e son görev

11.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Hey dergisinin kurucularından, medya ve müzik sektörünün önemli isimlerinden gazeteci Doğan Şener (82) dün son yolculuğuna uğurlandı.

Doğan Şener’e son görev

Duayen gazeteci için Moda Camii’nde tören düzenlendi. Eşi Zuhal Şener ile baldızı Meral Şener’in taziyeleri kabul ettiği törene katılanlar, usta gazetecinin müzik sektörüne önemli katkılar yaptığını ve yeri dolmaz bir isim olduğunu belirtti. Eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döken Zuhal Şener, eşinin hastalığının son anına kadar duyulmasını istemediğini anlatıp, şöyle konuştu: “Doğan hastalığının duyulmasını istemiyor, ‘Sevenlerim üzülmesin’ diyordu. Gizlemek zorunda kaldık. Hastaneye yattığı vakit sesimi çıkarmadım, yoğun bakıma sevk ettiklerinde Facebook’tan duyurmak zorunda kaldım. Ne kadar çok seveni varmış, gurur duyuyorum onunla. Yeri çok zor dolacak.”

Cenazeye katılanlar Şener’in ardından şu açıklamalarda bulundu:

İzzet Öz: Doğan Abi, müziğe âşık bir gazetecidir. Radyo ve televizyonda bize çok destek verdi. ‘Doğan Abi, sana o kadar çok şey borçluyum ki bana çok moral verdin’ derdim. İlk Diskovizyon programını yaptığımda Hey dergisinde iki sayfa yazımızı koymuştu.

Edip Akbayram: Ülkesine çok hizmet etmiş bir insan. Türkiye’de ilk defa müzik dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapmış ve ciddi bir müzik dergisiydi. Hâlâ benim 35 yıllık Hey dergisi arşivimde durur.

Hüner Coşkuner: Böyle bir şahsiyetli beyefendiyi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kibar, asil, müziğe saygı duyan, sanatçıya sahip çıkan bir insandı. Bir insanın zenginliği arkasında güzel bir isim bırakmasıdır.

Erol Evgin: Benim 50 yıllık dostum Doğan Şener... Hey dergisinin her sayısını takip ederdik, müzik dünyamıza rap müziğe, halk müziği modern müziğe, şehrin türküsüne, kentin folklörüne büyük hizmeti olan bir insandı. O bir ekoldü, çok kişi yetiştirdi.