Gündem Doğu’da cemre sevinci yarım kaldı

Doğu’da cemre sevinci yarım kaldı

01.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Baharın müjdecisi olarak bilinen ilk cemrenin 19 Şubat’ta havaya, 26 Şubat’ta da suya düşmesinin ardından, Doğu Anadolu’da havaların ısınmasını bekleyenler, bastıran kar yağışıyla şaşkınlık yaşadı.

Doğu’da cemre sevinci yarım kaldı

İki gündür etkili olan kar yağışı, dün de şiddetini artırdı. Bölgede hayatı olumsuz etkileyen kar nedeniyle Erzurum’da 777, Ağrı’da 351, Bingöl’de 281, Tunceli’de 150, Muş’ta 162, Erzincan’da 160, Iğdır’da 52, Kars’ta ise 50 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Bölgede yolların karla kaplanması ve buzlanma dolayısıyla sürücüler zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Okullar tatil

Kar kalınlığının 38 santimetreye çıktığı Erzurum’un Horosan ilçesinde, Kars, Ağrı ve Elazığ’da il genelinde, Iğdır’ın Tuzluca ilçesi ile 12 köyünde, Bingöl’ün Karlıova ile Yedisu ilçelerinde ve Van’ın Bahçesaray ilçesinde dün okullar tatil edildi. Van’ın Çatak ilçesinde da bugün kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Karlıova mahsur

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı yüzünden aileler evlerinde mahsur kaldı. Kar ve tipi nedeniyle dışarı çıkamayan ailelere belediye ekipleri yardım ulaştırdı. İlçe merkezinde mahsur kalanlar ise belediyeye ait araçlarla evlerine götürüldü.