Gündem Doğu Ekspresi yolcularına Sivas'ta halaylı karşılama

Doğu Ekspresi yolcularına Sivas'ta halaylı karşılama

14.12.2023 - 21:48 | Son Güncellenme:

Kars’tan hareket ederek Sivas’ta mola veren Turistik Doğu Ekspresi treni yolcuları, çiçekler ve Sivas halayıyla karşılandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak çalışması sonucu hizmete başlayan Turistik Doğu Ekspresi, Kars-Ankara seferi sırasında Sivas’ta durakladı. Sivas Tren Garı’nda protokol üyeleri tarafından karşılanan yolculara karanfil verildi. Tren garı içerisinde davul, zurna ve halay eşliğinde karşılanan yolculara kazan simidi ve çay ikram edildi. Yolcular, Sivas halayını ilgi ile izledi.

Haberin Devamı

Doğu Ekspresi yolcularına Sivasta halaylı karşılama

Yolcuları karşılayan Sivas Vali Yardımcısı İlhami Doğan, “Doğu Ekspresimiz kendine özgü yeni bir statü ile turistik maksatlı bir programa dahil edildi. Program; Ankara’dan başlayarak Kars’a kadar süren 34 saatlik bir program. Bu programda biz de Sivas ilimizi çeşitli yönleri ile tanıtma gayreti içerisindeyiz. Sivas için sloganımız: doğunun en batısı, batının en doğusu, kuzeyin en güneyi, güneyin de en kuzeyi. 4 ülkeye başkentlik yapan Sivas’ımızı ne kadar güzel tanıtabilirsek ilimize ve insanımıza katkı sağlayabileceğiz. Burada kaldığı 3 saat içerisinde tüm müzelerimiz açık. Gastronomi anlamında da çalışmalarımız ve hazırlıklarımız tamam. Folklor gösterimiz ile kendimizi ifade etmişken müzelerimiz ve şehrimizdeki değerlerimizi de misafirlerimize gösterme şansımız olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kars’tan Ankara’ya seyahat eden Saadet Birkul ise organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada çok güzel karşılandık. Yemek, çay ve hediye takdim edildi. Güzel bir folklor ekibi halaylar eşliğinde bizi karşıladı” ifadelerine yer verdi.

Doğu Ekspresi yolcularına Sivasta halaylı karşılama

Turistik Doğu Ekspresi treni Sivas’ta 3 saat kaldıktan sonra Ankara’ya doğru yol aldı.