Gündem Doktor ve mühendis adayı kebapçılara burs yağmuru

Doktor ve mühendis adayı kebapçılara burs yağmuru

31.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da aynı kebapçıda çalışan ve Çapa Tıp Fakültesi’ni kazanan Ramazan ile Otomotiv Mühendisliği’ni kazanan Tolga, ‘Maddi imkânsızlık nedeniyle okuyamayacağız’ deyince yardımseverler burs teklifinde bulundu

Doktor ve mühendis adayı  kebapçılara burs yağmuru

Adana’da Kolcuoğlu Kebap Salonu’nda çalışan Ramazan Eren, ikinci kez girdiği üniversite sınavını kazanarak ikinci tercihi olan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne, aynı yerde garsonluk yapan Tolga Turhan ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği’ne yerleşti. Ancak, Eren ve Turhan’ın maddi imkansızlıklar nedeniyle kazandıkları halde üniversiteye gidemeyeceklerinin haber olması üzerine, yurt içi ve dışından birçok yardımsever burs teklifinde bulundu.
KALP DAMAR CERRAHI OLACAK: Babası emekli olan Ramazan Eren, burs teklifleriyle okuyup kalp damar cerrahisi uzmanı olma yolunda ikinci adımı attığını söyledi. Eren, “Çocukluğumdan beri hayalim, doktor olmaktı. Burslarla bu fırsatı tam olarak yakaladığıma inanıyorum. Bu saatten sonra yapacağım tek şey, okuluma gidip, bitirmek. Daha sonra kalp damar cerrahisi uzmanı olarak eğitim alacağım. Tek dileğim budur. Herkese verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.
YERLİ OTOMOBİL ÜRETECEK: Otomotiv mühendisliğini kazanan Tolga Turhan ise okulunu bitirip, ilk Türk otomobili için çalışma yapmak istediğini söyledi. Turhan, “Benim de hayalim çocukluğumdan beri otomobillerle ilgiliydi. Şimdi bu hayalimi gerçekleştireceğim. Okulumu bitirip, ilk Türk otomobil markası için çalışma yapacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

BU GENÇLER OKUYACAK

Üniversiteli garsonların çalıştığı kebapçının sahibi Öztürk Kolcuoğlu ise çok sayıda kişinin arayarak burs teklifinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Herkese teşekkür ederiz. Bu gençler okuyacak. Biri doktor diğeri ise mühendis olacak. Burs tekliflerine bu çocuklar kadar ben de çok sevindim. Umarım vaadler gerçekleşir.”