Gündem Doktor ve öğretmen kısa askerlik istedi

Doktor ve öğretmen kısa askerlik istedi

06.01.2011 - 02:34 | Son Güncellenme:

Polislerin askerlik hizmetlerinin kısaltılmasının ardından Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) yaptığı başvuruyla, doktor ve sağlık çalışanlarının askerlik hizmetlerini Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında yapmasını talep etti

Doktor ve öğretmen kısa askerlik istedi

Başvuruda Türkiye’de doktor ve sağlık çalışanı açığının olduğunu ifade edilirken, bu açığın Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından da dile getirildiği kaydedildi.
Başvuruda hükümetin doktor açığını kapatmak için yabancı doktor istihdam edilmesini gündemine almasının doktor açığının boyutunu gösterdiğine dikkat çekildi.Başvuruda, doktor ve sağlık çalışanı eksikliğinin azaltılması için doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının askerlik sürelerinin kısaltılarak eleman temininde güçlük çekilen illerdeki kamu sağlık kurumlarında askerlik görevlerini yapmalarını sağlamak üzere Askerlik Kanunu’nda düzenleme yapılması istendi.

‘Er öğretmenlik’ yeniden gündemde
Bu arada öğretmenler de kısa dönem askerlik istedi. Eğitim çalışanları “asker ihtiyacı” gerekçesiyle kullandırılmayan “er öğretmenlik” konusunu yeniden gündeme taşımaya hazırlanırken, Eğitim - Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç bir ay önce şunları söylemişti: “Er öğretmenlik hakkı için çizgileri net bir düzenleme talebini güneme getireceğiz. Uygulamada asker öğretmenlik sistemi var, isteyen askerliğini 15 aylık asker öğretmen olarak yapabiliyor. Ancak söz konusu görev öğretmenin görev yaptığı bölge dışında başka yerde yaptırılıyor. Bizim talebimiz, öğretmenin kendi görev bölgesinde askerlik hizmetini yerine getirmesi.”