Gündem Doktoru bıçaklayan öfkeli aşık gözaltında

Doktoru bıçaklayan öfkeli aşık gözaltında

27.12.2010 - 14:44 | Son Güncellenme:

Akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporları varmış

Doktoru bıçaklayan öfkeli aşık gözaltında

İZMİR Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor Tuğba Yılmaz ve emekli öğretmen babası Cengiz Yılmaz'ı bıçaklayan Mehmet Barış Baş, polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edilen Baş'ın, sosyal paylaşım sitesi facebook'ta tesadüfen tanıştığı Yılmaz'a kendisini ‘muhasebe müdürü’ olarak tanıttığı, evlenip boşandığının ortaya çıkıp terk edilmesi üzerine çılgına döndüğü öğrenildi. Baş'ın, akli dengesinin yerinde olmadığı ve kişilik bozukluğu olduğuna dair raporlarının bulunduğu bildirildi.

Olay, dün saat 08.30 sıralarında, Basınsitesi Semti 108/32 ile 108/34 Sokak kesişiminde meydana geldi. İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği'nde görev yapan asistan doktor 24 yaşındaki Tuğba Yılmaz, emekli öğretmen babası 56 yaşındaki Cengiz Yılmaz'la evinden çıkıp işyerine doğru yürümeye başladı. Bu sırada, baba- kızın önünü, Yılmaz'ın 3 ay arkadaşlık edip sözlendiği daha sonra ayrıldığı 30 yaşındaki Mehmet Barış Baş kesti. Yılmaz'ın kendisinden ayrılmasına öfkelenen Baş, sokak ortasında çıkan tartışmada bıçağına sarıldı. Tuğba Yılmaz, koltuk altından, müdahele eden babası Cengiz Yılmaz ise parmağından yaralandı, Baş ise taksiye binerek kaçtı. Haber verilmesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, Tuğba Yılmaz ve babası Cengiz Yılmaz'ı, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Cengiz Yılmaz, tedavisinin ardından taburcu edildi. Tuğba Yılmaz'ın tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

EVLENİP BOŞANMIŞ Olayla ilgili araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Barış Baş'ı kısa sürede Konak'ta saklandığı yerde yakaladı. Gözaltına alınan Baş'ın, Yılmaz'la, sosyal paylaşım sitesi facebook'ta tesadüfen tanıştığı, işsiz olmasına rağmen kendisini özel bir şirkette muhasebe müdürü olarak tanıttığı ortaya çıktı. Baş'ın, sözlendiği Yılmaz tarafından, daha önceden evlenip boşandığının öğrenilmesi üzerine terkedildiği, bu nedenle peşini bırakmadığı belirlendi.

Akli dengesinin yerinde olmadığı ve kişilik bozukluğu olduğuna dair raporları bulunan Mehmet Barış Baş, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edildi. Baş'ın, savcılık aşamasındaki işlemleri sonrası Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedileceği kaydedildi.