Gündem Doktoru darp eden 4 kişi tutuklandı

Doktoru darp eden 4 kişi tutuklandı

04.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’de 29 Mart’ta Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu’na yönelik şiddet olayına müdahil olduklarını bildirdi.

Doktoru darp eden  4 kişi tutuklandı

Koca, Twitter hesabından, İzmir Bornova’da Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu’na yönelik darp olayına ilişkin, “Bu son olayda bakanlığımız müdahil olmuş ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, olayın failleri tutuklanmıştır” paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

‘Yerinde ifade’

Sağlık Bakanı Koca, bakanlık olarak şiddet olaylarının son bulması için hastanın güvenle hizmet alabileceği, hekimin de güvenle hizmet vereceği ortamı oluşturmanın en öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına ilişkin yeni düzenlenmelerin hayata geçirildiğini hatırlattı. Bakan, bu kapsamda, sağlık personeline şiddet uygulayanların şikayete gerek kalmaksızın doğrudan kolluk kuvvetlerince yakalanarak, karakolda serbest bırakılmaksızın adli işlemlerin tekemmülü için savcılığa sevk edilmesinin, savcılıkça dosyanın ikmal edilmesinin, mağdur veya tanık olan sağlık personelinin ifadesinin yerinde alınmasının yasal zorunluluk haline geldiğini aktardı.