Gündem Dolandırıcılardan milyonluk vurgun

Dolandırıcılardan milyonluk vurgun

03.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da, internetteki satılık otomobil ilanları üzerinden ulaştıkları 20 vatandaşın araçlarına alıcı gibi talip olduktan sonra dolandıran dolandırıcılık örgütü üyeleri hakkında dava açıldı.

Dolandırıcılardan milyonluk vurgun

Kiraladıkları yerleri “emlak ofisi ve rent a car” adı altında şirket olarak gösteren örgüt üyeleri, milyonlarca liralık vurgun yapmışlardı.

Haberin Devamı

Noter satışı

Şüpheliler hakkında, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede, örgüt üyelerinin güven kazanmak için önceden kiraladıkları yerleri, “inşaat, emlak ve rent a car” ofisi gibi gösterdikleri ve mağdurları da buralarda ağırladıkları tespit edildi.

Dolandırıcılık şüphelilerinin güven kazanmak için ayrıca mağdurlarına kısa vadeli senet verdikleri ve EFT ile cüzi miktarda ödeme gerçekleştirdikleri bildirildi. Dolandırıcıların, mağdurdan alınan vekâletle aracı aynı gün örgüt üyesi ikinci kişilere noter satışı yaptığı belirlendi.

Yapılan araç satış işlemlerinde genellikle cuma günü ya da mesai bitimi saatine yakın saat 16.00 sıralarını seçen şüphelilerin, iş yerinde bekleyen ve paranın yatmadığını öğrenen mağdura ise paranın tamamlanamadığını söylediği öğrenildi. Ayrıca mağdurlara paranın ertesi günü hazır olacağını ya da EFT yapıldığı için hesapta görünemeyebileceğini söyleyen şüphelilerin daha sonra da izlerini kaybettirdikleri saptandı.