Gündem Dönüş parasını polisten almış

Dönüş parasını polisten almış

15.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kars’ta 9 yaşındaki M.A.’yı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren Aykut B.’nin olaydan sonra kaçtığı Erzurum’da parası bitmiş. Aykut B., otogardaki polislerden dönüş parası istemiş.

Dönüş parasını polisten almış

Kars’ta ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi M.A.’yı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Aykut B.’nin ifadeleri kan dondurdu. Babası ile birlikte oto alım satımı yapan, kız kaçırma ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Aykut B.’nin 4 saat süren sorgu ve duruşmasında Kars barosundan hiçbir avukat görev almadı. Zanlının verdiği ifadede şunları söylediği iddia edildi:
‘Arabayı temizledim’
“6 Nisan günü bir arkadaşımla buluşmak için Digor Pazarı’na gittim. Arkadaşım buluşmaya gelmedi, kaldırımda yürürken çocukla karşılaştım. M.A.’nın ‘Beni de eve bırakır mısın?’ isteği üzerine onu aracıma aldım. Yolda otomobil sürmeyi bildiğini söylemesi üzerine bir süre direksiyonu verdim. Sonra Karadağ çöplüğüne geldik. M.A., cep telefonumla oto önünde ve yanında benim fotoğraflarımı çekti. Sonra eve götürmemi istedi. Ben de istemedim, ısrar edince itekledim. Yüz üstü düştü. Sonra arka koltukta tecavüz ettim. Geçti ön koltuğa oturdu, başladı ağlamaya. Olanları ailesine anlatacağını söyledi. Dışarıda bir ip buldum ve M.A.’yı boğarak öldürdüm. Tabyayı ben tünel olarak biliyordum. M.A’yı boğduktan sonra kucağıma aldım, cesedini tabyanın içine attım. Arabayı temizledim ve galeriye gittim.”
Polisten para!
Kırmızı renkli aracı burada bırakıp gri renkli bir başka otoya binerek eve gittiğini öne süren Aykut B., evde kıyafetlerini değiştirdikten sonra televizyon seyrettiğini ve ardından da yattığını anlattı. 7 Nisan sabahı ailesi ile tartışarak evden çıktığını, 20 TL vererek otobüsle Erzurum’a gittiğini ifade eden Aykut B., bir galeride iş bulduğunu ancak kimlik istenmesi üzerine bundan vazgeçtiğini bildirdi.
Erzurum’da bir otelde kaldığını, 8 Nisan günü Erzurum’da otogara gittiğini ve üzerinde 5 lira olduğu için orada gördüğü polislere “Kars’a gideceğim param bitti. Bana yardım eder misiniz?” dediğini, onlardan aldığı 20 lira Kars’a otobüsle döndüğünü söyledi. Kars’a geldiğinde yakınlarının ‘kayıp’ ilanı vermeleri üzerine karakola giderek ifade verdiğini söyleyen Aykut B. olayda kullandığı kırmızı renkli aracı, Dağpınarlı birine sattıkları ileri sürdü. Aykut B.’nin “Diyarbakır’ın Hani İlçesi‘nde askerlik yaptığım sırada yatakhanede 3 er bana zorla tecavüz etti. Bu olay benim psikolojimi bozdu. Hava değişimine Kars’a gönderdiler” dediği de ileri sürüldü. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan zanlı güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi’nde hücreye konuldu.

Haberin Devamı

Kaybolana SIM takibi

Hacettepe teknokentindeki mühendisler, SIM kart üzerinden kişinin bulunduğu yerin koordinatlarını 10 santimetre sapma ile verebilen yerli bir yazılım geliştirdi. Saat, kolye ya da anahtarlık şeklinde tasarlanan “kişi takip sistemi”, “bas-konuş’” özelliğiyle ailenin çocuğuyla sürekli iletişim kurabilmesini de sağlıyor. Dünyanın başka bir yerinde de olsa kayıp kişiyi bulan sistem, çocuklar, yaşlılar ve hastalar için çeşitli şekillerde tasarlanabiliyor. (AA)

‘Aile intikam peşinde değil’

M.A.’nın ailesinin avukatı Mehmet Sinan Alınak, ailenin intikam peşinde olmadığını bildirdi. Yazılı bir açıklama yapan Alınak, fail Aykut B.’nin Kars’ta oturdukları evleri ile işyerlerine bulunan bazı kişilerce öfke ve kızgınlık nedeni ile saldırıda bulunulduğu yolunda duyumlar aldıklarını belirtti.