Gündem Dört bir yanda kar esareti

Dört bir yanda kar esareti

12.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kar yağışı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da etkisini sürdürürken batıda da lodosun ardından sağanak yağış etkili oldu

Dört bir yanda kar esareti

Türkiye’nin büyük bölümünde beyaz esareti devam ediyor. Kar yağış ve tipi özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkisini sürdürürken batı illerinde de lodosun ardından sağanak yağışla birlikte sel baskınları yaşandı. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de 285 yerleşim yerinin yolu, kar ve tipi nedeniyle kapandı. Bölgede dereler, süs havuzları, şadırvanlar buz tuttu. Ardahan’ın Göle ilçesi sıfırın altında eksi 30.6 derece ile yine Türkiye’nin en soğuk yerleşim birimi oldu.

Haberin Devamı

Mahsur kaldılar

Hakkâri-Van kara yolunda Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin Andaç köyündeki Suvari Kutra Geçidi çarşamba günü çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Bu nedenle Beytüşşebap-Van istikametindeki 2 minibüste bulunan 47 kişi mahsur kaldı. Kapanan yol, kara yolları ekiplerinin iki gün süren çalışması sonucu dün ulaşıma açıldı, yolcular kurtarıldı.

Dört bir yanda kar esareti

12 gündür tatildeler

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle 27 Aralık’tan bu yana okullar tatil. Eğitime 12 gündür ara verilen ilçedeki öğrenciler, okulu özlediklerini ve derslerden geri kaldıklarını söyledi.