Gündem Düğün gününde gelini kaçıran gencin evini ateşe verdiler

Düğün gününde gelini kaçıran gencin evini ateşe verdiler

25.04.2009 - 22:44 | Son Güncellenme:

.

Düğün gününde gelini kaçıran gencin evini ateşe verdiler

MERSİN’de düğün günü gelini kaçırdığı iddia edilen gencin ailesinin evi, kaçan gelin ile damadın yakınları tarafından ateşe verildi.
Olay Şevket Sümer Mahallesi 5779 sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, bugün yapılacak olan düğünle dayısının 23 yaşındaki oğlu Mahmut Kahraman ile evlenmeye hazırlanan 21 yaşındaki Fatma Kahraman, yakınlarıyla birlikte mahalledeki kuaföre gitti. Burada saçlarını yaptıran Fatma Kahraman, gelinliğini giyip, 20 bin TL değerindeki altınları da taktıktan sonra yakınlarına lavaboya gideceğini söyleyerek arka tarafa geçti ve daha sonra kayıplara karıştı. Uzun süre beklemelerine karşın geri dönmeyen Fatma Kahraman'a bakmak lavabonun bulunduğu bölüme geçen yakınları genç kızı bulamadı. Fatma Kahraman'ın hazırlıkların ardından arka kapıda bekleyen 23 yaşındaki Mehmet Nezir Aslan ile birlikte kaçtığı anlaşıldı. Gelinin kaçtığını fark eden yakınları durumu Kahraman Ailesi'ne bildirdi.
Bunun üzerine çılgına önen damat Mahmut Karaman ve yakınları, soluğu Mehmet Nezir Aslan'ın babası Mehmet Şefik Aslan'ın evinde aldı. Burada Fatma Kahraman ile Mehmet Nezir Aslan'ı bulamayan damat ve yakınları, çılgına dönerek evi ateşe verdi. Çevrede bulunanlar, durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis de hemen itfaiye ekiplerini çağırdı. Damat ve gelinin yakınları ateşe verdikleri evi söndürmek için olay yerine çağırılan itfaiye aracının da önünü keserek görev yapmasını engellemeye çalıştı. Arbedenin büyümesi ve olay yerindeki polisin yetersiz kalması üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri de sevk edildi.
Polis, ancak gerekli tedbirlerini aldıktan sonra itfaiye yangına müdahale etti. Yangın sırasında Aslan ailesinin evi kullanılamaz hale gelirken, polis sokakta geniş güvenlik önlemleri aldı. Kayıplara karışan Fatma Kahraman ve Mehmet Nezir Aslan’dan haber alınamazken olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.