Gündem Düğüne giden aile heyelandan kurtuldu

Düğüne giden aile heyelandan kurtuldu

16.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize’de önceki gece etkili olan şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden oldu. Derebaşı köyünde bir ev toprak altında kaldı

Düğüne giden aile  heyelandan kurtuldu

Ev sahipleri, düğünde olduğu için faciadan kurtuldu. Pazarköy’de de heyelan riski altında olan üç ev boşaltıldı. İl genelinde 28 köy yolu sel ve heyelan sonucu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Rize’de önceki gece etkisini artıran şiddetli yağış Derebaşı köyünde heyelana neden oldu. Musa Köse adlı vatandaşa ait iki katlı ev toprak altında kaldı. Bir düğüne giden Köse ailesi, köy yolunun heyelan sonucu kapanması nedeniyle şehirdeki evlerinde kaldıkları için toprak altında kalmaktan kurtuldu.


‘İlgilenen kimse yok’

Köse, “Köy yolu kapandığı için eve gidemedik, toprak altında kalmaktan kurtulduk. Önemli olan can kaybı olmaması. Eğer düğüne gitmeseydik burada ölebilirdik. Şükrediyoruz. Gelen mala gelsin” dedi.

Derebaşı köyünde evi dere yatağının içerisinde bulunan Karabulut ailesi de hayvanlarını ahırdan çıkararak güvenli bir yere götürdü. Necla Karabulut, kendilerinin de tehlike alında olduğunu, kaç yıldır yetkililere sorunu anlattığını ancak ilgilenen olmadığını belirterek yardım istedi.

Haberin Devamı

Güneysu ilçesi’nde de Salarha ve Güneysu derelerini taşması sonucu su taşkınları meydana geldi. Aşırı yağış heyelana da neden oldu. Pazarköy köyünde de heyelan riski altında olan üç ev boşaltıldı. Vatandaşlardan Muharrem Mutlu, heyelan nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirterek, “Korkudan geceyi camide geçirdik. Heyelan devam ediyor. Canımızı kurtardık ama evlerimizin bulunduğu alanda risk var. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi. Mutlu da mahalle halkının bir yıl önce belediyeye başvurduğunu, menfez yapılmasına rağmen tehlikenin ortadan kalkmadığını ifade etti.