Gündem Dünya Kahve Günü mesajları ve sözleri | Dünya Kahve Günü nedir, ilk ne zaman ortaya çıktı?

Dünya Kahve Günü mesajları ve sözleri | Dünya Kahve Günü nedir, ilk ne zaman ortaya çıktı?

01.10.2021 - 13:11 | Son Güncellenme:

Dünya Kahve Gününün kesin kökeni net olarak bilinmemekle beraber ilk olarak 1983 yılında The All Japan Coffee Association tarafından Japonya'da tanıtıldığı bilinmektedir. Sonrasında ABD'de 2005 yılı gibi erken bir tarihte kamuoyuna duyuruldu. Farklı ülkelerde farklı tarihlerde kutlanmaya başlanan Dünya Kahve Günü hakkında bilinmeyenleri haberimizde bulabilirsiniz

Dünya Kahve Günü mesajları ve sözleri | Dünya Kahve Günü nedir, ilk ne zaman ortaya çıktı

Dünya Kahve Günü nedir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Dünya Kahve Gününün ilk olarak hangi tarihte kutlandığı tam olarak bilinmemekle birlikte 1983 yılında Japonya'da kutlandığı sonrasında 2005 yılında ABD'de kutlanmaya başlandığı bilinmektedir. Farklı ülkelerde farklı yıllarda kutlanan Dünya Kahve Günü resmi olarak ilk kez 2015 yılında İtalya'nın Milano kentinde yapılmıştır. İşte Dünya Kahve Günü mesajları ve sözleri...

Haberin Devamı

DÜNYA KAHVE GÜNÜ NEDİR, İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

Uluslararası Kahve Günü (1 Ekim), kahveyi bir içecek olarak tanıtmak ve kutlamak için kullanılan ve şu anda dünyanın dört bir yanındaki etkinliklerle kutlanan bir fırsattır. İlk resmi tarih, o zamanki Uluslararası Kahve Organizasyonu tarafından kararlaştırıldığı üzere 1 Ekim 2015 idi ve Milano'da lansmanı yapıldı. Bu gün aynı zamanda adil ticaret kahvesini teşvik etmek ve kahve yetiştiricilerinin kötü durumu hakkında farkındalık yaratmak için de kullanılıyor. Bu günde, birçok işletme ücretsiz veya indirimli kahve fincanları sunar. Bazı işletmeler kuponları ve özel fırsatları sosyal ağlar aracılığıyla sadık takipçileriyle paylaşır. Bazı tebrik kartı şirketleri, Ulusal Kahve Günü tebrik kartlarının yanı sıra ücretsiz e-kartlar da satar.

Haberin Devamı

3–7 Mart 2014 tarihli bir toplantıda, Uluslararası Kahve Organizasyonu, Expo 2015 kapsamında Milano'daki ilk resmi Uluslararası Kahve Günü'nü başlatma kararı aldı.

Kahve Günü veya Ulusal Kahve Günü adı verilen ve çoğu 29 Eylül'de veya civarında olan çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Uluslararası Kahve Günü'nün kesin kökeni bilinmemektedir. Bir etkinlik ilk olarak 1983 yılında The All Japan Coffee Association tarafından Japonya'da tanıtıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nde "Ulusal Kahve Günü" 2005 gibi erken bir tarihte kamuoyuna duyurulmuştur.

"Uluslararası Kahve Günü" adı ilk olarak, 3 Ekim 2009'da kutlamak ve ilk New Orleans Kahve Festivali'ni duyurmak için bir basın toplantısı düzenleyen Güney Yiyecek ve İçecek Müzesi tarafından kullanıldı. Çin'de Uluslararası Kahve Örgütü tarafından tanıtıldı, ilk olarak 1997'de kutlandı ve Nisan 2001'in başlarında yıllık bir kutlama haline getirildi.

Tayvan, Uluslararası Kahve Günü'nü ilk kez 2009'da kutladı. Nepal ilk olarak 17 Kasım 2005'te Ulusal Kahve Günü'nü kutladı.Ulusal Kahve Günü'nü ilk olarak 17 Ağustos 2006'da kutlayan Endonezya, bunu Endonezya'nın Bağımsızlık Günü ile aynı gün kutlamaktadır.

DÜNYA KAHVE GÜNÜ MESAJLARI

Kimseler de olmasın yanımızda. Kahvemiz hep iki kişilik olsun.

Haberin Devamı

Gönlü hoş olanda kalır kahvenin hatırı kırk yıl. Gönlü hoş olmayan ne kahve tanır ne de hatır.

Yüreğinden bir fincan kahve koy ki yüreğime, içer içmez kırk değil bir ömür sende kalayım.

Çayı severim ama kahvenin yeri bir başkadır.

Hiç bir kahve, “gidilmişlik” kadar acı değildir…

Kendinle kahve iç, en iyi hatır kendine olandır...

Kahve hatır işidir.. Kıymetini bilenle içilir.

Oysa kahve içmişliğimiz de vardı; "bu ne hatır gönül bilmezlik" diyemedim.

Çayın kalabalıkla arası iyidir kahve yalnızlık ister.

Kahve acı aslında sevgi saklı adında acı tatlanır çünkü muhabbet var tadında.

Kötü bir kahve bile hiç kahve olmamasından iyidir.