Gündem Dünyada ses getiren tıbbi aleti çaldılar

Dünyada ses getiren tıbbi aleti çaldılar

06.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Başakşehir’de kimliği belirsiz iki kişi önceki gece Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Bender’e ait otomobile plakası alınamayan bir başka araçla çarptı.

Dünyada ses getiren  tıbbi aleti çaldılar

Doktor, otomobilden inerek hasar olup olmadığını incelemek isterken, iki kişi lüks otomobili alıp kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri otomobili Esenyurt’ta kadar kovaladı ancak bulunamadı. Araçta meme kanseri olan hastalarında memeyi almadan tümörü çıkartmaya yarayan, uzman cerrahın 6 yıl önce geliştirdiği, tıp dünyasında büyük ilgi çeken aletin de bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Araç ile ilgili tüm ilçelere bilgi verilirken, otomobilin en son Avcılardaki Tahtakale Mahallesinde görüldüğü, soruşturmanın sürdürüldüğü ifade edildi.

6 yıl önce geliştirmişti

Türkiye’de, Prof. Dr. Ömer Bender’in geliştirdiği Duktoskopi yöntemin ile ameliyatsız tedavinin dünyada sadece Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlandığı açıklanmıştı. O tarihte yapılan açıklamada, Bender de meme başı akıntısında teşhis ve tedavi için en yeni yöntemin Duktoskopi olduğunu belirterek, şu bilgileri vermişti: “Duktoskopi, meme süt kanallarının içine 0.5 ve 1.3 milimetre arasında değişen çaplardaki optik sistemlerle girilerek, süt kanallarının içinin görüntülenmesini sağlayan bir endoskopik inceleme yöntemidir. Duktoskopi, akıntının olduğu kanalın genişletilerek kanal içine mikro endoskop yerleştirilmesiyle uygulanıyor. Endeskopun ucundaki kamera yardımıyla kanal içindeki hastalık gözle görülebiliyor. Bu yöntem sayesinde çok ince çaplı süt kanallarının içi görülerek yapısı kontrol edilebiliyor, işlem sırasında süt kanalının içi yıkanarak yıkama sıvısında kanser hücresi olup olmadığı araştırılabiliyor. Ayrıca görüntüleme sırasında şüpheli lezyonlardan parça alınarak hastalığa tam olarak tanı konulması da mümkün.

Haberin Devamı

Dünyada ses getiren  tıbbi aleti çaldılar

Prof. Dr. Ömer Bender’in geliştirdiği tıbbi aletle meme kanseri olan hastalarda memeyi almadan tümörü çıkarmada kullanılıyordu.