Gündem Dünyanın en mükemmel havayolu şirketleri...

Dünyanın en mükemmel havayolu şirketleri...

28.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en mükemmel havayolu şirketleri...

Dünyanın en mükemmel havayolu şirketleri...

07:30


Dünyanın en mükemmel hizmetini sunan havayolu şirketleri belirlendi.
Amerikan FORBES dergisinin yaptığı değerlendirmeye göre, en mükemmel hizmeti sunan uçak şirketleri ve bilet fiyatları şöyle:
• İngiliz Havayolları/British Airways: New York-Londra bilet fiyatı 11 bin 662 dolar olan BA, yolcularına yatar koltuklar sunuyor. Ceviz, kaşmir ve kadife kaplı kabinler, Rolls-Royce otomobillerin içini aratmıyor.
• Hong Kong havayolu şirketi Cathay Pacific: New York'tan Hong Kong'a 13 bin 884 dolara uçuluyor. Koltuklar yatak haline dönüştürülebiliyor, yolculara battaniye ve pijama veriliyor.
Yemekler müşterilerin arzularına göre hazırlanıyor. Her koltuğun 20 kanallı televizyonu bulunuyor. Yolcular, uçuş sırasında elektronik posta da yollayabiliyor.
• Emirates havayolları: Londra-Dubai bilet fiyatı 6 bin 628 dolar olan bu şirket, müşterilerine havaalanına geliş ve gidişlerinde limuzin tahsis ediyor.
Uçuş boyunca yolculara sunulan 8 çeşit yemek içinde somon balığından kuzu buduna kadar seçenekler bulunuyor.
Yolcular, uçuş sırasında 50 film arasından seçim yaparak beğendiklerini seyredebiliyorlar.
• Alman havayolu şirketi Lufthansa: New York-Münih seferinin ücreti 8 bin 510 dolar. First-classta koltuklar yatar hale getirilebiliyor. Yolcular arzu ettikleri yiyecekleri ısmarlayabiliyor ve yolculuk sırasında dizüstü bilgisayarlarını kullanabiliyor.
• Avustralya havayolu şirketi Qantas Havayolları: Los Angeles-Sydney bileti 12 bin 693 dolar. Koltuklar yatak haline getirilebiliyor.
• Singapur Havayolları: New York-Singapur uçuş bedeli 12 bin dolar.
Yatak haline gelebilen koltukların yanı sıra yolculara Givenchy tasarımı pijamalar veriliyor. Yolcular, istedikleri yemekleri diledikleri saatte yiyebiliyor.
• Güney Afrika Havayolları: New York-Johannesburg 9 bin 200 dolar.
17 saat süren yolculuk sırasında yolcular geniş koltuk aralarında yoga bile yapabiliyorlar. Koltuklar tamamıyla yatar hale getirilebiliyor, yolcular diledikleri saatte beğendikleri filmi seyredebiliyor.
• Tayland Havayolları: Los Angeles-Pukhet bileti için 6 bin 628 dolar alan şirket, yolcularını Dom Perignon şampanya ile karşılıyor.
Yatak haline dönüştürülen koltuklarda istirahat eden yolcular, kişisel videolarla beğendikleri filmleri izleyebiliyor.
• Virgin Atlantic: New York-Londra bilet fiyatı 7 bin 644 dolar olan şirketin uçaklarında koltuklar yatak haline dönüştürülüyor, müşteriler havaalanına özel limuzinlerle getiriliyor ve gece yolculuğu için yolculara pijama-terlik ve battaniye veriliyor.
Müşterilere, güzellik ürünlerinden oluşan hediye paketleri de sunuluyor.

Yazarlar