Gündem Durukan ve Balkan’a Metin Göktepe ödülü

Durukan ve Balkan’a Metin Göktepe ödülü

11.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 16. kez düzenlenen törende Milliyet muhabirlerinden Namık Durukan Jüri Basın Özgürlüğü Ödülü, Arif Balkan Yazılı Haber Ödülü’ne layık görüldü.

Durukan ve Balkan’a Metin Göktepe ödülü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen törendGörevi başındayken gözaltına alınan ve uğradığı polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe anısına düzenlenen 16’ncı Metin Göktepe Ödülleri, Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan’da saat 17.30’da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde sahiplerini buldu. Milliyet Gazetesi’nden Namık Durukan Jüri Basın Özgürlüğü ödülüne layık görülürken, Arif Balkan’a da Yazılı Haber Ödülü verildi.

Göktepe için panel düzenlendi
Ödül töreni Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Cağaloğlu’ndaki binasında bulunan Burhan Felek Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni öncesinde ise aynı binanın Burhan Felek Salonunda saat 16.00’da, Evrensel Hukuk ve Türkiye’de Basın Özgürlüğü başlıklı panel düzenlendi.

‘İmralı Zabıtları’yla aldı
Ahu Özyurt, Ayşenur Arslan, Bülent Falakaoğlu, Celal Başlangıç, Elif Ilgaz, Fikret İlkiz, İnci Hekimoğlu, Karin Karakaşlı, Kamil Tekin Sürek, Nail Güreli, Nazım Alpman, Neşe Düzel, Pınar Öğünç, Ragıp Zarakolu ve Yalçın Bayer’den oluşan jüri, Milliyet gazetesinde yayımlanan “İmralı Zabıtları” başlıklı haberi yapan Namık Durukan’a Jüri Basın Özgürlüğü Ödülü’nü verdi. ‘Yazılı Haber Ödülü’ne de Milliyet gazetesinde “İcralık eden dayanışma” başlığı ile yayımlanan haberiyle Arif Balkan layık görüldü.

Yazarlar