Gündem DURUMU KRİTİK

DURUMU KRİTİK

08.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 266 gündür yoğun bakımda tedavi gören B.E.’nin dün kalbi durdu. Doktorların müdahalesiyle hayata dönen B.E. ailesine korku dolu anlar yaşattı

DURUMU KRİTİK

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013’te evinden ekmek almaya çıktığı sırada başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaralanan B. E., o günden bu yana gözlerini açamadı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören B.E.’nin ailesi dün oğullarının durumunun kötüye gitmesi üzerine büyük bir şok yaşadı. B.E.’nin kalp atışlarının öğle saatlerinde durması ailesi ve hastanede bekleyenlere büyük bir korku yaşattı. Doktorlar hemen genç çocuğa müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından E.’nin kalp atışları yeniden sağlandı.

‘Yavrum’ diye çığlık attı
Yoğun bakımda yaşanan telaş esnasında Anne Gülsüm E., yoğun bakım koridorunda oğlunun hayatını kaybettiğini düşünerek ‘Yavrum’ diye çığlık attı. Fenalaşan anneyi Gezi Parkı eylemleri esnasında polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük teskin etmeye çalıştı. Koridorda bekleyenler de annenin çığlığı üzerine göz yaşlarına boğularak kapıları yumrukladı. Bu sırada Mustafa Sarısülük, kalabalığa seslenerek E.’nin sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını belirttti. Baba Sami E., “Doktorların müdahalesiyle kalbi yeniden çalıştırıldı. Durumu kritik. Umudumuzu yitirmiyoruz. Tabii her şeye de hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu ülkenin vicdanıdır’

B.E’nin durumuna ilişkin bilgi almak için İstanbul Tabip Odası’ndan bir heyet de hastaneye geldi. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu “B.E. bu ülkenin vicdanıdır. Tablo ağır. Umudumuzu yitirmiyoruz. Umuyoruz ki hayata döner” şeklinde konuştu.