Gündem Duvarı delen kurşunla öldü

Duvarı delen kurşunla öldü

08.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cizre’de PKK’lılarla polisin çatışması sırasında evde otururken duvarı delen bir kurşunun isabet ettiği 10 yaşındaki Cemile hayatını kaybetti

Duvarı delen kurşunla öldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde cuma akşamı uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, 10 yaşındaki Cemile Çağırga, evinin duvarını delerek kalbine isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirdi. Cizreli Çağırga ailesinin Cudi mahallesindeki evini ziyaret eden HDP milletvekilleri duvarları delinen evin ve öldüren kurşunların fotoğraflarını paylaştı.
HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, ailenin yaşadığı evin dış cephesinde uçaksavar ya da doçka mermisine benzer büyüklükte delikler olduğunu, sokağa çıkma yasağının devam etmesinden dolayı çocuğun cenazesinin bozulmasın diye evdeki derin dondurucuda bekletildiğini belirtti. Aslan “Bu durum ailenin acısına acı katıyor” ifadelerini kullandı.
İlçenin birçok mahallesinde dün de patlama ve silah sesleri duyuldu. HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Cizre’deki milletvekillerinden 1’i çocuk 3 kişinin öldüğünü, cenazelerinin cami ve evlerde tutulduğunu öğrendiklerini söyledi.

Su sıkıntısı var
Cizre’de yiyecek ve su sıkıntısının baş gösterdiğini söyleyen Buldan, uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı nezdinde görüşmelerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.
İlçede bulunan HDP milletvekilleri Aycan İrmez, Ayşe Acar Başaran, Enise Güneyli, Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik, Leyla Güven, Mahmut Toğrul, Mehmet Ali Aslan, Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ve Ziya Çalışkan, açıklama yaptı.
Cenazelerin defnedilmesine izin verilmediği ileri sürülen açıklamada, Şırnak Valisi’ne hitaben “Sizi Cizre’de uyguladığınız bütün özel uygulamalardan vazgeçmeye ve yasaların tanıdığı yetkilerinize çekilmeye davet ediyoruz” denildi.