Gündem ‘Efe’den ara karar çıktı

‘Efe’den ara karar çıktı

25.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, görülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında ‘gizli tanık Efe’nin “2009 yılında Erzincan ’da Balyoz’dan daha büyük bir plan semineri yapıldığı” iddiaları doğrultusunda ara kararlar aldı

‘Efe’den ara karar çıktı

Tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek ’in görev yaptığı tüm yerlerin istenmesi için Genelkurmay Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mehmet Deniz Yıldırım da ele geçirildiği iddia edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı üst düzey bürokratların ses kayıtları ile buna ilişkin teyp çözüm tutanaklarının özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne gönderilerek, sanık İlhan Cihaner ile ilgili yürütülen soruşturma dosyasındaki ses kayıtlarıyla bir ilgilerinin bulunup bulunmadığının araştırılmasına hükmetti.
‘Gizli tanık Efe’nin teslim ettiğini söylediği fotoğraflar ve kamera görüntülerinin özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istenmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığı ve 3. Ordu Komutanlığı’na müzekkere yazılarak, 3. Ordu Komutanlığı veya bağlı olan birimleri içerisinde 2009 yılında plan semineri, iç güvenlik semineri ve sair tüm adlar altında yapılan tüm toplantıların isimleri, katılımcıları ve tarihleriyle birlikte bildirilmesine karar verdi.