Gündem Efsane gazeteci Ergin Konuksever’e veda: ‘Herkesin babasıydı’

Efsane gazeteci Ergin Konuksever’e veda: ‘Herkesin babasıydı’

19.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk savaş muhabirlerinden Ergin Konuksever, İstanbul’da tedavi gördüğü özel hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 85 yaşında hayatını kaybetti.

Efsane gazeteci Ergin Konuksever’e veda: ‘Herkesin babasıydı’

Konuksever, için Levent Afet Yolal Camii’nde ikindi vakti tören düzenlendi. Taziyeleri oğlu Timuçin Konuksever kabul etti. Törene Coşkun Aral, Gazeteci Musa Ağacık, Fuat Kozluklu, Namık Koçak, ressam Bedri Baykam katıldı. İkindi vakti kılınan namazın ardından Konuksever’in cenazesi Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Dürüst bir insandı’

Konuksever’in oğlu Timuçin Konuksever, “Çok kötüyüm. Şurada gördüğünüz insanların herkesin babasıdır. Çok dürüst bir insandı. Doğru adam gibi bir adamdı. Çok çekti, son zamanlarda çok hastalandı. Bu gidişi biraz gönül ferahlığı veriyor çünkü kurtuldu. Çok azap çekti. Çok rahatsızlıkları vardı. Kalp yetmezliği vardı akciğeri ödem yaptı. Onu yaşatmak için elimden geleni yapacağım” dedi. Konuksever ile lisede birlikte yatılı eğitim gören Tural Hendekli, dostuna veda ederken “Aslan gibi bir çocuktu. Lisede yatılı okuduk son günlerine kadar yanındaydım. Geçen hafta doğum günü pastasını kestik. Yerine koyamayız” dedi. Tank komutanı üsteğmen Ersel Kayan ise “Kahraman bir gazeteciydi” diye konuştu.