Gündem Efsane gazeteci vefat etti

Efsane gazeteci vefat etti

12.04.2013 - 17:18 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesinde uzun yıllar istihbarat şefliği yapan gazeteci Abdullah Güngör Gönültaş (78), İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Efsane gazeteci vefat etti

KOAH ve damar tıkanıklığı nedeniyle bir süredir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Güngör Gönültaş, önceki gece vefat etti. Gönültaş'ın cenazesi, bugün İzmir'de Küçükyalı Hacı Ahmet Tatari Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinalanı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İstanbul'da 1 Şubat 1935'de dünyaya gelen Gönültaş, Vefa Lisesi'ni bitirdikten sonra Gazetecilik Okulu'nda eğitim gördü. Gazeteciliğe 1958'de Gece Postası'nda muhabir olarak başlayan Gönültaş, daha sonraları Öncü, Milliyet gazetesi ve Hürriyet Haber Ajansı'nda çalıştı. Haber, röportaj, seri röportaj ve araştırma dallarında ödül sahibi olan Gönültaş'in Özlenen Gönültaş ile evliliğinden iki oğlu bulunuyor.

Haberin Devamı

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN BAŞSAĞLIĞI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Güngör Gönültaş’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “ Değerli üyemiz, Basın Şeref Kartı sahibi Güngör Gönültaş’ı kaybettik. Gönültaş’ı sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” dedi