Gündem Ege ve Dokuz Eylül’de de kaos

Ege ve Dokuz Eylül’de de kaos

01.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamuda çalışan doktorların muayenehane açmalarını ve özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarını engelleyen “Tam Gün Yasası” kapsamında İzmir’deki üniversite hastaneleri büyük sıkıntı yaşamaya başladı

Ege ve Dokuz Eylül’de de kaos

Ege Bölgesi’ne hitap eden, önemli ameliyatların yapıldığı hastanelerde tam bir kaos hakim. Ege Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Necil Kütükçüler, yasanın yayınlandığı günden bu yana hasta yatış oranının yaklaşık yüzde 30 azaldığını söyledi.
Prof. Kütükçüler, üniversiteden ayrılan öğretim üyesi sayısının 4-5 civarında olduğunu ancak 50’ye yakın profesörün ayrılmasını beklediklerini vurgularken, üniversitede yasal düzenleme kapsamına 104 doktorun girdiğini belirtti.
Ege Üniversitesi’nde toplam 450 öğretim üyesi olduğunun bilgisini veren Kütükçüler, hastalardan yoğun şikayet aldıklarını şu anda yapılamayan ameliyat olmadığını söyledi.

Dokuz Eylül’de de durum aynı
İzmir’deki diğer bir üniversite hastanesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde de sıkıntı had safhaya ulaşmış durumda. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ise profesör kadrosunda 240 öğretim üyeleri olduğunu dile getirerek, ancak sürekli ayrılan, izin alan ve yeni gelenlerle birlikte sayının değiştiğine dikkat çekti.
Şimdilik 10 profesörün hastaneden ayrıldığını, emekliliği gelenlerin ayrılma kararında olduğunu, bir kısım hocanın da maaşsız izin aldığını belirten Prof. Canda, ayrılan hocalarla birlikte, muayenehanesi olan ve bu durumdan etkilenen doktor sayısının 54 olduğunu dile getirdi.
İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer de üniversite hastanelerinde plastik cerrah, endokrin uzmanı gibi uzmanların kalmadığını söyledi.