Gündem EGM tarafından ehliyet yenileme hizmeti!

EGM tarafından ehliyet yenileme hizmeti!

22.11.2016 - 09:44 | Son Güncellenme:

Türkiye’de araç sürücülerinin ehliyetlerine yönelik her türlü işleminde olduğu gibi ehliyet yenileme işlemleri de Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Günümüzde vatandaşlar ehliyet yenileme işlemlerini özellikle çipli sürücü belgesi sistemine geçiş dolayısı ile gerçekleştiriyor. İnternet üzerinde yer alan online randevu sistemi üzerinden ehliyet yenileme işlemi için randevu alımı gerçekleştirilebiliyor.

EGM tarafından ehliyet yenileme hizmeti

Türkiye’de modern yüzyıl teknolojileri artık teknolojik gelişmelerin sağladığı olanaklar çerçevesinde sadece bireysel alanlar ile sınılır kalmayarak, kamu hizmetleri alanında da aktif şekilde kullanılmaya başlandı ki bu durumda günümüzde yeni çipli kimlik kartları gibi bir uygulamaya geçiş yapılmasına kadar uzandı. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde araç sürücülerine yönelik olarak yeni çipli sürücü belgesi uygulamasına daha önce geçiş yapılmaya başlandı. Bu çerçevede de son yıllarda araç sürücüleri tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne son derece yoğun şekilde ehliyet yenileme işlemleri çerçevesinde talep oluşuyor. Türkiye’de araç sürücüleri mevcut durumda kullanmakta oldukları ehliyetlerinin yeni nesil modele geçiş gerçekleştirebilmeleri amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştiriyor.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojileri çerçevesinde geçiş gerçekleştirilmekte olunan yeni nesil çipli sürücü belgeleri ile araç sürücülerinin yurtiçinde olduğu gibi dünyanın her yerinde son derece kaliteli ve modern standartlar çerçevesinde ehliyet kullanımına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde son derece etkin bir şekilde gerçekleştirilmekte olunan yeni nesil çipli sürücü belgelerine geçiş işlemleri çerçevesinde de araç sürücüleri mevcut ehliyetlerine yönelik olarak kuruma ehliyet yenileme işlemleri için yoğun şekilde başvuru gerçekleştiriyor. Türkiye’de modern yüzyıl dünyasının tüm gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarında olduğu gibi vatandaşlarına karayolları üzerinde yasal olarak araç kullanabilmeleri için öncelikli olarak sürücü belgesi sahibi olabilmeleri gerekiyor.

Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar kullanacakları araç sınıfına göre belirlenmiş olan ehliyeti alabilmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yetkilendirilmiş olan özel sürücü kurslarının yıl bazında birden fazla dönem içerisinde sunulmakta olan sürücü kurslarına katılım gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu çerçevede de vatandaşlar özel sürücü kurslarındaki eğitimlerinin sonunda uygulama sürüş sınavına katılım gerçekleştiriyor ve ardından da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilmekte olunan ehliyet sınavına katılım gerçekleştirerek, başarılı olması durumunda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak, ehliyet alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de mevcut ehliyet sahibi olan vatandaşlar da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak kolay bir şekilde ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların ehliyet yenileme işlemlerini daha hızlı ve daha modern koşullarda gerçekleştirebilmelerine yardımcı olabilmek ve aynı zamanda da Emniyet Genel Müdürlüğü’nde daha planlı bir hizmet yapısının oluşturulabilmesi amacı ile internette online randevu sistemine geçiş yapıldı. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılmış olan esurucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak online şekilde randevu alımları gerçekleştirilebiliyor. Bu şekilde bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğü’ne belirli tarih ve saatte randevu alabilme şansına sahip olabilen araç sürücüleri ehliyet yenileme işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha modern standartlar çerçevesinde gerçekleştirebilme şansını yakalıyor.