Gündem Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

21.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınav sonuçları sürücü belgesi almak isteyen adaylar tarafından oldukça heyecanla bekleniyor. 8 Ekim tarihinde yapılan ehliyet sınavının sonuçlarının ise 21 Ekim Cuma günü açıklanması beklenmekteydi. Ehliyet Sınav Sonuçlarını öğrenmek için MEB resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı

Teknolojinin gelişmesi ve her bütçeye uygun olarak bu ürünlerin hizmete sunulmasının avantajı yanında dezavantajı da vardır. Günümüzde vatandaşların en büyük sorunlarından biri trafik haline gelmiştir. Özellikle büyük şehirde yaşayan vatandaşlarımız bu konuda oldukça şikâyetçidirler. Ancak uzmanlar toplu taşıma araçlarının kullanılmaya başlanması ile bu sorunun çözüleceğini iddia etmektedir. Fakat toplu taşıma araçlarındaki konforsuzluk nedeni ile bu çözüm alternatifi pekte iyi bir seçenek olmamıştır. Bu nedenle vatandaşlar kendi çözümlerini kendileri getirmiştir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gittikçe artan bireysel araç kullanımın fazlalığından her ne kadar şikayet etsek de bu ulaşımı tercih edenler konforlu olan bir ulaşım tercih etmektedirler. Ancak bazı bireyler yüzünden trafik sorunu hala çözüm bulamamıştır. Trafik kurallarına uymayan vatandaşlar kendilerini tehlikeye attıkları gibi aynı zamanda trafikte o an bulunan tüm araçları da aynı tehlikenin içerisine sürüklemektedir. Bu yüzden trafik sadece kendi canınızı değil diğer canları da yakmaktadır. Trafik kurallarının düzenli bir şekilde işlenmesi ve uygulanması için uymayanlara oldukça büyük cezalar mevcuttur. Ve hatta bazılarının sürücü belgelerine bile el koyulmaktadır.

Haberin Devamı

Trafik kurallarının uyulması gerektiği nüfus arttıkça daha da önemli bir hal almaktadır. Bu nedenden dolayı ehliyetsiz araç kullanımı katiyen yasaktır. Eğer araç kullanmak istiyorsanız sizlerde sürücü belgesine uyan şartlara uyduktan sonra sürücü belgesine sahip olup ondan sonra trafiğe çıkabilirsiniz. Ülkemizde her yıl düzenlenen ehliyet sınavları düzenlenmektedir. Yılın belli aralıklarında yapılan ehliyet sınavı iki aşamadan oluşan ve ayrıca Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılan bir sınavdır. Ehliyet almak isteyen vatandaşlar öncelik ile Milli Eğitim bakanlığına bağlı olan sürücü kurslarına kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Burada kişi trafik ve araç ile ilgili tüm bilgiler aktarılacaktır. Bu eğitim sürecini tamamladıktan sona sınavın ilk aşamasına girmeye hak kazanacaksınızdır.

Ehliyet sınavının birinci aşamasında kişiye trafik ve araç ve son olarak ta ilk yardım ile ilgili bilgiler sorulacaktır. Buradan kişi gerçekli nota ulaşmış ise ikinci aşama olan direksiyon sınavına heyet ile birlikte uygulamaları olarak girmeye hak kazanacaktır. Eğer kişi yazılı ehliyet sınavında 70 tam puan ve üzerine ulaşılırsa bu sınavda başarılı olmuş demektir. Bu yıl 8 Ekim tarihinde gerçekleşen ehliyet sınavı sonuçları Milli Eğitim bakanlığı tarafınca düzenlenmiş ve ayarlanmıştır. Sınavdan sonra Milli Eğitim bakanlığının resmi web sayfasında yer alan ilgili kısımda ehliyet sınav sonuçlarına ait cevap anahtarları verilmiştir. Bu bilgilerin dağıtılması ile birlikte adaylar merakla ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. 21 Ekim’ de açıklanması beklenen ehliyet sınav sonuçlarına artık adaylar online bir şekilde öğrenebileceklerdir. Ehliyet sınav sonuçları açıklandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden online olarak ehliyet sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.