Gündem Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

14.10.2015 - 09:41 | Son Güncellenme:

Sürücü adayların merakla beklediği ehliyet sınav soruları ve cevapları yayınlandı. Adaylar, ehliyet sınav sorularını ve sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr internet sitesindeki sorgulama ekranından öğrenebilecek. Peki 10 Ekim 2015 Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte o ayrıntılar...

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama işlemi Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden yapılan işlemlerdendir. Bu sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı haberimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Bir araç sahibi iseniz ve bu aracınız ile trafiğe çıkmak istiyorsanız ilk olarak sahip olduğunuz araç sınıfına göre ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer ehliyetiniz yok ve trafiğe çıkıyorsanız bunun yaptırımı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ehliyet sahibi olmak içinse Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı olarak eğitim veren ehliyet kurslarına başvuruda bulunabilirsiniz. Ehliyet kurslarına başvuruda bulunduktan sonra ise bu kurslarda aracın yapısı hakkında eğitim almanın yanında ilk yardım dersleri ve trafik kuralları dersleri alınmaktadır. Bu eğitimlerde önemli olan nokta ise almak istediğiniz ehliyet sınıfıdır. Çünkü almak istediğiniz ehliyet sınıfına göre farklı eğitimler alacaksınız. Peki bu ehliyet sınıfları nasıl oluşturulmakta ve adlandırılmaktadır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Biz haberin bu kısımında sizlere ehliyet sınıflandırması hakkına bilgi verdikten sonra ehliyet sınav sonuçları sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde ehliyet sınav sonucu sorgulama uygulamasından yararlanmak istiyorsanız ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okumanız sizin faydanıza olacaktır. Ehliyet sınıfları hakkında bilgi vermek gerekirse ehliyet sınıflar şu şekilde oluşmaktadır ;

· “A1 sınıfı sürücü belgesi” motorlu bisiklet kullanacaklar için verilen ehliyettir.

· “A2 sınıfı sürücü belgesi” motosiklet kullanacaklar için verilen ehliyettir.

· “B sınıfı sürücü belgesi” otomobil, minibüs veya kamyonet kullanacaklar için verilen ehliyettir.

Haberin Devamı

· “C sınıfı sürücü belgesi” kamyon kullanacaklar için verilen ehliyettir.

· “D sınıfı sürücü belgesi” çekiçi kullanacaklar için verilen ehliyettir.

· “E sınıfı sürücü belgesi” otobüs kullanacaklar için verilen ehliyettir.

· “F sınıfı sürücü belgesi” lastik tekerlikli traktör kullancaklar için verilen ehliyettir.

· “G sınıfı sürücü belgesi” iş makinesi kullanacaklar için verilen ehliyettir.

· “H sınıfı sürücü belgesi” hasta ve sakatlar için düzenlenen ehliyet sınıfıdır.

· “K sınıfı sürücü belgesi” sürücü adaylarının alacağı sürücü belgesine uygun araçları sürmek için verilen ehliyettir.

10 EKİM 2015 EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI ( TIKLA ÖĞREN )

Sizde yukarıda yer alan belgerden herhangi birini almak için ehliyet kurusuna yazılmışsanız. Bu kurslarda biri yazılı sınav diğeri ise uygulamalı sınav olmak üzere iki farklı sınava tabii tutulacaksınız. Bu sınavlardan yazılı olan sınavı geçtiğiniz zaman bir sonraki aşama olan uygulama sınavına girmeye hak kazanırsınız. Biz sizlere haberimizde yazılı sınav sonuçlarının yani ehliyet sınav sonuçları sorgulamanın nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde ehliyet almak için yazılı ehliyet sınavına girmiş ve bu sınavdan aldığınız notu merak ediyorsanız ehliyet sınav sonucu sorgulama için ilk olarak http://www.meb.gov.tr/meb_sinavindex.php?KATEGORI=10-11-12-24&B=2 adresine giriş yapınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada ilk sınava girdiğiniz tarihe uygun olan sınav sonuç bilgisi bölümüne tıklayınız. Bu bölüme tıkladıktan sonra açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu ilgili alanlara girdikten sonra ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. Ehliyet sınavından başarılı olmak içinse girmiş olduğunuz her sınavdan en 70 puan almanız gerekmektedir. 70 puan ve üstü aldığınız zaman sizde yazılı sınavda başarılı olmuş sayılırsınız.

Haberin Devamı

Yazılı sınavdan başarılı olduktan sonra ise artık bir sonraki aşama olan uygulama aşamasına geçiş yaparsınız. Uygulama aşamasında ise ehliyet almak istediğiniz sınıfa uygun aracı kurallara uygun bir şekilde sizden sürmeniz istenir. Aracın kurallara uygun sürüp uygulama sınavından da 70 üzeri puan aldığınız zaman artık sizde ehliyet almaya hak kazanırsınız.

Haberin Devamı

Sizde ehliyet sınavına girmiş ve sınav sonucu öğrenmek istioyrsanız yukarıda yer alan adımları sırası ile izlemeniz yeterli olacaktır. Bu adımları sırası ile izledikten sonra sizde sınavda başarılı olup olmadığınızı ve bir sonraki aşamaya geçip geçmediğinizi öğrenebilirsiniz.


EHLİYET SINAVI TAKVİMİ

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak