Gündem Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

21.02.2018 - 10:30 | Son Güncellenme:

10 Şubat’ta yapılan ehliyet sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merak ediliyor. Sınavda yeterli puan alanlar direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavını da geçenler ehliyet sahibi olacaklar. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınavdan geçmek için baraj puanı kaçtır?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Ehliyet sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl 5 defa yapılır. 2018 yılının ilk ehliyet sınavı 10 Şubat’ta yapıldı. Sınavın sonuçları 22 Şubat’ta açıklanacak. Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden sonuç sorgulaması yapabilecekler. Yeterli puanı alıp başarılı olanlar ehliyet almaya hak kazanacaklar.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alan adaylar stajyer ehliyet alabilirler. Direksiyon sınavının sonuçları genel olarak aynı gün içerisinde açıklanır ve adaylara ilan edilir.

2018 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

Sınav tarihleri Sınav sonuç açıklanma tarihleri
- MTSKS-2 21 Nisan 2018 3 Mayıs 2018
- MTSKS-3 4 Ağustos 2018 16 Ağustos 2018
- MTSKS-4 20 Ekim 2018 1 Kasım 2018
- MTSKS-5 22 Aralık 2018 3 Ocak 2019

Haberin Devamı

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILACAK?

Ehliyet sınavında en az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girebilir. Direksiyon sınavında ilk olarak adaylara aracın tanınması ile ilgili birkaç soru sorulur. Bu sorulara yeterli cevap veremeyen adaylar başarısız sayılırlar. Soruların ardından sürüş aşamasına geçilir. Sürüş aşamasında adayın yapacağı her hata puan kaybetmesine neden olur. Sınav komisyonu tarafından emniyet kemerinin takılmasından aynaların kontrol edilmesine, aracın düzgün şekilde hareket ettirilmesinden hız kurallarına uyulasına kadar pek çok noktaya dikkat edilir ve puan verilir. Sınav sonucunda en az 70 puana ulaşanlar ehliyet almaya hak kazanır.

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI NEDİR?

Stajyer ehliyet için adaylara iki yıl süre verilir. Bu süre içerisinde 75 ceza puanına ulaşan adaylar başarısız sayılır ve ehliyetleri alınır. Ehliyeti alınanlar psikoteknik teste tabi tutulurlar. Test sonucuna göre yeniden ehliyet alınabilmesi için yeniden sürücü kursuna kayıt olunarak ehliyet sınavına girilmesi gerekir. Stajyer ehliyet için verilen iki yıllık süreçte 75 ceza puanına ulaşmayan adaylar ise başarılı sayılırlar.