Gündem Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

29.01.2018 - 11:01 | Son Güncellenme:

2018 yılının ilk ehliyet sınavına sayılı günler kaldı. Sınava girecek adaylar, yeterli puanı alıp başarılı olduklarında direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınavdan geçmek için en az kaç puan gerekir?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak

Ehliyet sınavına az bir süre kala adaylar tarafından sınavın ne zaman yapılacağı sorgulanmaya başlandı. Sınavda başarılı olan adaylar, direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavında da başarılı olan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanacaklar. Ehliyet sınavı için giriş belgeleri sınavdan 1 hafta önce MEB internet sitesinden alınabilecek. 2018 yılı ilk ehliyet sınavı, 10 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SINAVDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULUR?

Sınavda adaylara dört dersten toplam 50 soru sorulur. Soruların dağılımı;
- 23 soru trafik ve çevre dersi
- 12 soru ilk yardım dersi
- 9 soru araç tekniği dersi
- 6 soru trafik adabı dersi

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN EN AZ KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların başarılı olabilmesi için en az 35 soruyu doğru cevaplandırması gerekir. Sınavdan en az 70 puan alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Sonuçlar açıklandıktan sonra, MEB internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile sorgulanabilir. Direksiyon sınavında da 70 puana ulaşan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

Haberin Devamı

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Direksiyon sınavında başarılı olanlar, stajyer ehliyet alır. Stajyer ehliyet için adaylara iki yıllık süre verilir. Bu sürecin başarıyla bitmesi için adayların 75 ceza puanına ulaşmaması gerekir. 75 ceza puanına ulaşan adayların ehliyetlerine el konulur. Adaylar, psikoteknik teste tabi tutulurlar. Test sonucuna göre adayların ehliyet alabilmeleri için sürücü kursuna kayıt olarak yeniden ehliyet sınavına girmesi gerekebilir.

2018 YILI EHLİYET SINAV TARİHLERİ

Ehliyet sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl 5 defa düzenlenir. 2018 yılı ehliyet sınav tarihleri;

MTSKS-1 10 Şubat 2018
MTSKS-2 21 Nisan 2018
MTSKS-3 4 Ağustos 2018
MTSKS-4 20 Ekim 2018
MTSKS-5 22 Aralık 2018

Sınavlar Cumartesi günleri saat 14.00’da başlar.