Gündem Ek süre isteğine mahkemeden ret

Ek süre isteğine mahkemeden ret

28.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın duruşmasında sanıklar Murat Dağlı ve Özay Cödel’in, esasa ilişkin savunma yapmak için ek süre talepleri reddedildi.

Ek süre isteğine  mahkemeden ret

Mahkeme heyeti ayrıca, iki şüphelinin savunma yapmaktan vazgeçmiş sayılmalarına oy birliğiyle karar verdi.
12 günlük aranın ardından dün başlayan duruşmada sanık eski Albay Murat Dağlı ve eski Yüzbaşı Özay Cödel avukatları ile yeterince görüşemedikleri gerekçesi ile esasa ilişkin savunma yapabilmek için ek süre istediler.
Mahkeme Savcısı Ali Cenk Düzgün de bu taleplerin davayı uzatmaya yönelik olduğundan ayrı ayrı reddine karar verilmesini talep etti.
‘Yeterli süre tanındı’
Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, esas hakkındaki savunmaların alınmaya başlandığı 10 Ağustos’tan bu yana sanıklara ve sanıkların avukatlarına yeterli süre verildiği için süre taleplerinin reddine karar verildiğini söyledi.
Sanıklara yeteri kadar süre tanındığını belirten Baştoğ, buna rağmen sanıkların esas hakkındaki savunmalarını hazırlamadıklarını, müdafileri ile görüşemediklerini, bu hususta kendilerine yeniden süre tanınmasına yönelik taleplerin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu değerlendirdiklerini kaydetti.
Mahkeme heyeti, ardından sanıkların esas hakkında savunmalarını hazırlamak için kendilerine yeniden talep verilmesi yönünde ayrı ayrı reddine, esas hakkında savunmalarını yapmama halinde savunma hakkından vazgeçtikleri yönünde uyarılmalarına oy birliğiyle karar verdi.
Duruşmayı AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de izledi.

Haberin Devamı

Yazarlar