Gündem Eker’in takımı birinci oldu

Eker’in takımı birinci oldu

04.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Binicilik Federasyonu ile ortaklaşa düzenledikleri Atlı Dayanıklılık Bayrak Yarışması’nda yarıştı ve yer aldığı Beyaz Takım birinci oldu. Eker, “Bakanlık olarak arzumuz, biniciliği özel zümre sporu olmaktan çıkarmaktır” dedi.

Eker’in takımı birinci oldu


Türkiye Binicilik Federasyonu ile organize edilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Atlı Dayanıklılık Bayrak Yarışması, bakanlığın Beytepe’deki yerleşkesinde yapıldı.
Prenses’le ilgilendi
Bakan Eker’in yarışmada bindiği “Prenses” isimli atla uzun süre ilgilendi. Yarışmada 3’er biniciden oluşan 6 takım yarıştı. Her binici bir turu 4,7 kilometre olan parkurda üçer tur attı. Veteranlar kategorisinde, Bakan Eker’in yanı sıra Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa ve Asbaşkan Bülent Bora’dan oluşan Beyaz Takım, 1 saat 59 dakika 18 saniyelik zamanla, veteranlar kategorisinde ilk sırada yer aldı. Yetişkinler kategorisinde ise Gazel Armağan Zilcioğlu, Batu Demir Biltekin ve Erkan Demir Mirliva’dan oluşan Yeşil Takım, 2 saat 7 dakika ve 42 saniyelik zaman birinciliği elde etti.
Bakan Eker, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’de soylu safkan atları, saf olarak yetiştiriliyor. Bunun yanı sıra binicilikle ilgili eğitim atları da yerli olarak geliştirilebilir. İkinci projemiz ise engelli çocuklarımızın tedavisine yardımcı olan hipoterapi merkezleri. Osmanlı padişahlarının mülkleri olan 3 ayrı harada, birer hipoterapi merkezi açtık. Bir diğerini de Ankara Beştepe’de, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız” dedi.