Gündem Elbeyli’deki kampta bayram heyecanı

Elbeyli’deki kampta bayram heyecanı

01.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle sığındıkları Türkiye’de 6 yılı geride bırakan Suriyelilerin kaldıkları kamplarda da bayram heyecanı yaşandı.

Elbeyli’deki kampta bayram heyecanı

Türkiye’deki en büyük mülteci kamplarından olan ve 17 bin Suriyelinin barındığı Kilis’teki Elbeyli Konaklama Merkezi’nde yaşanan Kurban Bayramı hazırlığını Milliyet görüntüledi. Bayramda ülkelerine gidemeyen Suriyeliler bayram hazırlıklarını kaldıkları kamplarda yaptı. Kadınlar her bayram öncesi klasikleşen bayram temizliğini yaparken çocuklar ise kampta kurulan oyun alanlarında zaman geçirdi.

Haberin Devamı

Elbeyli’deki kampta bayram heyecanı

Kampta kalan Suriyeliler ise bayram alışverişlerini kampta kurulan küçük pazarda yaptı. Suriyeliler tarafından kurulan ve küçük bir Halep pazarını andıran pazarda giyimden hırdavata, gıdaya kadar bir çok ürünü bulmak mümkün. Yılın her günü açık olan pazarda ise bayram öncesi yoğunluk yaşandı. Kadınlar pazarda alışveriş yaparken erkekler de çocuklarıyla berbere giderek bayram tıraşı için sıraya girdi. Kampta yaşayan Suriyelilerden Mustafa Hacı Yusuf, “Durumumuz olmadığı için kurban kesemiyoruz. Ama en büyük kurbanları savaş bittiğinde, ülkemize döndüğümüzde keseceğiz. Asıl bayram o zaman olacak” dedi.