Gündem Elmalı kurabiye yapmayı bir de böyle deneyin - Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı kurabiye yapmayı bir de böyle deneyin - Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

16.04.2018 - 14:35 | Son Güncellenme:

Misafiriniz var ve ikramlık arıyorsunuz. Şüphesiz ki aklınıza ilk gelecek aparatiflerden birisi de elmalı kurabiye olacaktır. Çay ile birlikte mükemmel bir ikili olacakları kesin. Peki elmalı kurabiye nasıl yapılır? Sizler için tam kıvamında elmalı kurabiye tarifi hazırladık.

Elmalı kurabiye yapmayı bir de böyle deneyin - Elmalı kurabiye nasıl yapılır

Elmalı Kurabiye

Haberin Devamı

Her davette, misafir ağırlarken veya sevdiklerinize tatlı bir sürpriz yapmak istediğinizde aklınızda beliren tarif olan elmalı kurabiyeyi nasıl tam kıvamında yapabilirsiniz bir bakalım. İşte elmalı kurabiye tarifi.

Malzemeler

• 3 su bardağı un
• 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 fincan pudra şekeri

İç harcı için

• 3 orta boy elmanın rendesi
• 1 çay bardağı şeker
• 1 avuç çekilmiş ceviz
• 1 yemek kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Rendelediğiniz elmaları, tarçını ve şekeri tavanızda elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra cevizinizi karışıma ekleyin ve karıştırın. Geniş bir yoğurma kabına unu, margarini, yoğurdu ve pudra şekerini ekleyerek yoğurun. Yoğurma işlemini, hamur elinize yapışmayıncaya kadar kadar devam ettirin. Hamurunuzu bezelere ayırın. 5 beze ideal olacaktır. Her bir bezeyi yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız hamuru önce dörde bölün. Daha sonra dörde böldüğünüz her bir parçayı ikiye bölün. Hamurun geniş kısmına soğuyan harcı ilave edin ve sigara böreği sarar gibi sarın. Fırın tepsinize dizin. Elmalı kurabiye tarifiniz neredeyse bitti.
Önceden ısıttığınız 175 derece fırınınızda 20-25 dakika pişirin. Altı hafif kızardığında fırından alın ve soğuduktan sonra pudra şekeri sepin. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Bazı Öneriler ve Püf Noktaları

Elmalı kurabiye tarifinizin tam kıvamında olmasını istiyorsanız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Hamurunuzu karıştırırken tüm malzemenin hamur içerisinde homojen dağılmasına özen gösterin. Verilen ölçülerin değişken olabileceğini unutmayın. Fırınınızın ısınma özelliği ve gücüne göre derecenin ve pişme süresinin değişkenlik gösterebileceğini unutmayın. İç harçta kullandığınız malzemeleri kendi damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Elmaların suyunu iyice sıkmak elmalı kurabiye tarifinizin tam kıvamında olmasına yardımcı olacaktır. Şeker miktarını da zevkinize göre ayarlamayı unutmayın. Tarçın özel bir baharattır. Herkes sevmeyebilir. Bu sebeple tarçın oranını da kendi damak tadınıza uygun ayarlayın. Elmalı kurabiyenizin içinde ceviz yerine başka yemişler de kullanabilirsiniz. Fındık ve fıstık gibi. Dilerseniz yalnızca elma rendesi ile de yapabilirsiniz. Kurabiyenize şekil verirken elmalı kurabiyenizi farklı şekil kalıpları kullanarak görsel açıdan daha estetik hale getirebilirsiniz. Servis sırasında üzerine pudra şekeri serpmeniz tavsiye edilir.