Gündem 22 yıl hapsi istenen Berivan tahliye oldu!

22 yıl hapsi istenen Berivan tahliye oldu!

17.01.2024 - 13:31 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenler’de emniyet şeridinde trafik kazasına ilişkin işlem yapan polis aracına arkadan çarparak 43 yaşındaki polis memuru Ferdi Ağdaş’ın ölümüne, polis memuru Muhammet Bektaş'ın yaralanmasına sebep olan 23 yaşındaki sürücü Berivan Yıldırım’ın tutuklu yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

İstanbul’da 1 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen olayda, TEM otoyolunda kazaya bakan trafik polislerine Berivan Yıldırım’ın kullandığı otomobil çarptı. Kaza sonrası polis memuru Ferdi Ağdaş hayatını kaybederken, Muhammet Bektaş ise ağır yaralandı. Kazanın ardından şüpheli Berivan Yıldırım olay yerinden kaçarken, yanında olan arkadaşı Zehra Polatdemir ifadesinde alkol aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Olaydan iki gün sonra yakalanan Berivan Yıldırım hakkında, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

22 yıl hapsi istenen Berivan tahliye oldu

“OLAY TAMAMEN KAZADIR”

Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Berivan Yıldırım avukatı ile birlikte katıldı. Duruşmada ilk olarak Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından gönderilen rapor okundu. Raporda sanık Berivan Yıldırım’ın asli kusurlu olduğu belirtildi.

Duruşmada son savunması sorulan sanık Berivan Yıldırım, “Olay tamamen kazadır. Beraatime ve tahliyeme karar verilmesini istiyorum” dedi. Sanığın avukatı ise olayda kasıt olmadığını söyleyerek, “Müvekkilimizde kusur varsa bile kolluğun da olay yerinde gerekli önlemleri almamış olduğu açıktır” dedi.

Haberin Devamı

22 yıl hapsi istenen Berivan tahliye oldu

5 YIL HAPİS VE TAHLİYE

Alınan son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Berivan Yıldırım’ı, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararla birlikte sanığın tahliyesine de karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, Tem yolu Esenler mevkiinde Ferdi Ağdaş'ın bariyerlere çarparak maddi hasarlı kaza yapmış olduğu belirtildi. Olay yerine polis ekiplerinin geldiğinin ve emniyet şeridinde park halinde durduklarına yer verilen iddianamede, sol şeritten gelen sanık Berivan Yıldırım'ın kontrolündeki aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek emniyet şeridinde kazaya bakan trafik ekibi aracına, görevli memura ve Ferdi Ağdaş'a çarparak yola fırlattığı anlatıldı. Polis memurunun kazanın etkisiyle vücudundaki kemik kırıklarının hayati fonksiyonlarına etkisinin ağır derecede olduğunun belirtildiği iddianamede Ferdi Ağdaş'ın ise hayatını kaybettiği vurgulandı. İddianamede, Berivan Yıldırım'ın olay yerinden kaçtığı, yanında bulunan arkadaşı Zehra Polatdemir'in kollukta verdiği ilk ifadesinde olaydan önce alkol aldıklarını söylediği, olaydan 2 gün sonra da ifadesini değiştirdiği belirtildi. Daha sonra kendisi teslim olan Yıldırım hakkında alınan bilirkişi raporuna göre, görüşünün tamamen açık ve hızının yüksek olduğu, yolu kontrol etmeden dikkatsiz davrandığı tam kusurlu olduğunun vurgulandığı iddianamede ayrıca, Berivan Yıldırım'ın arkadaşıyla alkol aldığı ve eğlendiğine dair görüntülerin tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

Yıldırım'ın sürücü belgesinin yeni olduğu ve aday sürücü olduğuna da dikkat çekilen iddianamede Berivan Yıldırım'ın 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 ay'a kadar hapsi talep edildi.