Gündem Emniyette akıl almaz ölüm

Emniyette akıl almaz ölüm

21.09.2012 - 07:02 | Son Güncellenme:

İstanbul Bağcılar'da eşine şiddetten gözaltına alınan 35 yaşındaki Hasan Latif Kaplan, götürüldüğü Bağcılar Asayiş Büro Amirliği avukat görüşme odasında kemerle kendini astı.

Emniyette akıl almaz ölüm

İstanbul Bağcılar'da dün gece meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Bayan çanta üretimi işi yapan 35 yaşındaki Hasan Latif Kaplan, eve geldiğinde eşi Hüsniye Kaplan'ı bulamadı. Aradığında kayınbiraderinde olduğunu öğrenen Kaplan, burada eşiyle tartıştı. Daha sonra kayınbiraderine bıçakla saldırdığı öne sürülen Hasan Latif Kaplan, genç kadının polisi araması üzerine gözaltına alındı. Önce Bağcılar Polis Merkezi'ne götürülen Hasan Latif Kaplan'a burada kayınbiraderine bıçakla saldırdığı için işlem yapıldı.

Genç kadının da eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını belirtmesi üzerine Hasan Latif Kaplan, Hüsniye Kaplan ve kardeşi bu kez de Bağcılar Asayiş Büro Aile Şiddet Birimi'ne götürüldü. Genç kadının ifadesi alındığı sırada Hasan Latif Kaplan'da avukat görüşme odasına konuldu. Hüsniye Kaplan'ın ifadesini verip Asayiş Büro'dan ayrılmasının ardından Hasan Latif Kaplan'ın ifadesini almak için avukat görüşme odasına giren polis, Kaplan'ın kendisini kemerle astığını gördü. Bunun üzerine olay yerine savcı çağrıldı. Yapılan incelemenin ardından Kaplan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ

Haberin Devamı

Kendini asmak suretiyle intihar eden Hasan Latif Kaplan'ın ağabeyi Fatih ve babası Mustafa Kaplan, oğullarının intiharına inanmadıklarını söyleyerek, "Boğazında kemer izi yok. Ayrıca koydukları odada kamera da yok. Sağlam olarak giren oğlumun cenazesini olaydan saatler sonra bize haber verdiklerinde öğrendik. Şikayetçi olacağız" dediler. Emniyet yetkilileri ise saat 04.41'de savcıyla görüşüldüğünü ve gözaltı kararı verildiği saat 04.43 gibi de Hasan Latif Kaplan'ın kendini astığını belirttiler.

İntihar olayının ardından savcılık adli soruşturma başlatırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'de idari soruşturma başlattı.