Gündem Emniyette üst düzey ‘atama depremi’

Emniyette üst düzey ‘atama depremi’

13.01.2010 - 01:22 | Son Güncellenme:

İçişleri, suç örgütleriyle ilişkisi olduğu öne sürülen emniyet genel müdür yardımcıları Celal Uzunkaya, Mustafa Gülcü ve Emin Arslan’ı merkeze çekti

Emniyette üst düzey ‘atama depremi’

İçişleri Bakanlığı, Emniyet teşkilatının üst düzey yönetimini ilgilendiren atamalar çerçevesinde dört yeni Emniyet Genel Müdür Yardımcısı atadı. Bu çerçevede, kısa süre önce İzmir’deki nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında suç örgütü lideri İrfan E. ile bağlantıları olduğu öne sürülen Emniyet Genel Müdür yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü görevden alındı. İstanbul’da yürütülen iki ayrı soruşturma çerçevesinde tutuklanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal da görevlerinden alınarak merkeze çekildi.
Emniyet teşkilatında bir süredir beklenen ve aralarında genel müdür yardımcılarının da bulunduğu atamalar dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından geçerek Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erzurum’a yeni müdür
Erzurum’da eski Vali Sami Bulut’un, İl Genel Meclisi Başkanı Selcan Karagöl ile araç içinde uygunsuz halde polislerce görülerek tutanak tutulmasının kamuoyuna yansıması üzerine, Vali Bulut’un ardından İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur da Erzurum’dan alındı. Çalkavur yeni düzenlemeyle Kocaeli Emniyet Müdürü oldu. Kararname kapsamında, Ardahan Emniyet Müdürü Mehmet Gürtekin, Düzce Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ve Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan merkeze çekildi.