Gündem Emre Çolak kimdir?

Emre Çolak kimdir?

28.05.2018 - 19:13 | Son Güncellenme:

Orta saha mevkiinde görev yapan Emre Çolak, ünlü bir Türk milli futbolcudur. Altyapı kariyerini Galatasaray'da gerçekleştiren genç futbolcu, La Liga ekiplerinden Deportivo La Coruña'da forma giymektedir.

Emre Çolak kimdir

Maddi yetersizlik nedeniyle Beşiktaş'tan döndü

Haberin Devamı

1991 senesinin 20 Mayıs tarihinde dünyaya gelen Emre Çolak, İstanbul'un semtlerinden biri olan Eminönü'nde hayata gözlerini açtı. Anne ve baba tarafından Ordu Mesudiyeli olduğu bilinen Çolak, doğduğu Eminönü'nden Atışalanı'na taşındıktan sonra Atışalanıspor takımında oynamaya başladı. Futbola 11 yaşında naşlayan ve Emin Tetikli isimli bir hoca tarafından keşfedilen sporcu, 2004 senesinde Süper Lig'in köklü ekiplerinden biri olan Beşiktaş'ın genç takımı ile birlikte antrenmanlara çıktı. Beşiktaş'ın tesislerinin uzak olması ve ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle Beşiktaş'ta oynamaya devam edemeyen futbolcu, kendi bölgesinde Atışalanıspor'a geri dönerek 3-4 ay kadar daha bu takımda oynadı.

20 kaban ve 5 futbol topu karşılığında transfer edildi

Haberin Devamı

13 yaşına geldiğinde Galatasaray A2 takımı ile yapılan bir maçta forma giyen Emre Çolak, takımının 7-0'lık mağlubiyetine rağmen Recep Yazıcı isimli hoca tarafından keşdefildi. Ayağına inanılmaz hakim olduğunu düşündüğü Çolak'ı Atışalanıspor takımından 20 kaban ve 5 tane de futbol topu karşılığında Galatasaray altyapısına transfer eden Yazıcı, böylelikle genç yeteneğin önünü açmış oldu.

İlk golü Balıkesirspor'a karşıydı

1,68 m boyunda ve 62 kg olduğu bilinen sporcu, 2009 senesinde Galatasaray A2 takımından Galatasaray A Takımının yaz kampına dahil edildi. İlk resmi maçına 2013 senesinde gerçekleştirilen Türkiye Süper Kupası maçında çıkan Emre Çolak, Süper Lig'deki ilk maçına ise ligin ilk haftasında gerçekleştirilen Gaziantepspor müsabakasının 46. dakikasında çıktı. İlk golünü Türkiye Kupası'nda 18 Aralık tarihinde atan Çolak, golü Balıkesirspor'un ağlarına attığı maçta bir de asist yaptı.

183 maçta 21 gol attı

2016 senesinin 27 Mayıs tarihinde Deportivo takımı ile sözleşme imzaladığı duyurulan ünlü futbolcu, toplam 183 maça çıktığı Galatasaray'da 21 gol attı.