Gündem En acı karne

En acı karne

12.06.2009 - 18:15 | Son Güncellenme:

Ailesinden 7 kişiyle öldürülen Halil İbrahim'in karnesini babası aldı

En acı karne

ADANA’da 8 kişinin öldürüldüğü katliamın kurbanlarından 17 yaşındaki Halil İbrahim Kopar’ın karnesini, babası 57 yaşındaki Celal Kopar aldı. Baba Kopar, teşekkür belgesi alan oğlunun karnesi verildiğinde gözyaşlarına hakim olamadı.
1 Haziran’da Adana’da meydana gelen ve kamuoyunu sarsan olayda, 64 yaşındaki İbrahim Yüksel, eşi 62 yaşındaki Günay Yüksel, kızı ebe-hemşire 40 yaşındaki Nalan Yüksel, kızının çocukları 19 yaşındaki Arif Kopar ve 17 yaşındaki Halil İbrahim Kopar, oğlu 33 yaşındaki Ali Yüksel, gelini kuaför 29 yaşındaki Ela Gül Yüksel ile oğulları 6 yaşındaki Vedat Yüksel, ölü bulunmuştu. Yapılan araştırmada katliamın zanlısı Yüksel ailesinin büyük oğlu 38 yaşındaki astsubaylıktan atılma Murat Yüksel çıkmış, zanlı, kendi evinde intihar mektubu yazarken yakalanarak tutuklanmıştı.
Katliamın kurbanlarından Seyhan Çukurova Lisesi son sınıf öğrencisi Halil İbrahim Kopar’ın karnesini almak için, eşinden ayrılmış olan babası Celal Kopar oğlunun okuluna gitti. Bir süredir Elazığ’da bulunan baba Kopar, öğretmenin verdiği karne ile teşekkür belgesini alınca gözyaşına boğuldu. Sınıfta oğlunun kullandığı, arkadaşlarının da çiçekle donattığı sıraya oturan emekli bankacı baba Kopar, oğlunun arkadaşlarıyla birlikte ağladı. Karneyle birlikte teşekkür belgesini alan baba Kopar, “Bu nasıl bir acıdır. Allah böyle bir acıyı kimseye göstermesin. Karnesini bana getirecek, sonra hafta sonunu birlikte geçirecektik. Şimdi o mezarda, ben karnesini aldım” dedi. Kalp hastası olan Kopar, sağlık durumunun iyi olmadığını, bir süre Adana’da tedavisini yürütüp, daha sonra memleketi Elazığ’a gideceğini söyledi.