Gündem En büyük hayali için gün sayıyor

En büyük hayali için gün sayıyor

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Abdulkadir Özoğul, 6 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası sağ bacağını diz üstünden kaybetti. Şimdi 30 yaşında olan Özoğul, ilerleyen yıllarda triatlon sporuna başladı.

En büyük hayali için gün sayıyor

Özoğul’un yüzme, bisiklet ve koşu etaplarından oluşan triatlonu daha iyi yapabilmesi için sporcu protez bacağına ihtiyacı var. Çünkü koltuk değnekleriyle koşarken ellerinin içi yara oluyor, ayrıca değneklerin baskısıyla nefes almakta zorlanıyor.

Haberin Devamı

100 bin lira değerindeki sporcu protez bacağı, Almanya’da üretiliyor. Engelli triatlon sporcusu Özoğul’un bu parayı karşılayacak maddi gücü yok. Bu nedenle Ankara Spor Kulübü Derneği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında 45 bin TL toplandı. Antalya’da iş dünyasından kadınlar da kampanyada eksik kalan 55 bin liranın toplanması için seferber oldu. Pelin Köksalan ve Aylin Ayaz Yılmaz, Antalyalı yardımseverlerin desteği için kolları sıvadı.

Türkiye’yi temsil edecek

Triatlonda birçok derecesi olan Abdulkadir, protez bacağına kavuşursa, 2019 yılında düzenlenecek Avrupa Triatlon Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor. Engelli sporcu, yurt dışında alacağı iyi bir derecenin ardından milli olacak.l İBRAHİM LALELİ DHA