Gündem ‘En çevreci’ ödülü Milliyet Gazetesi’ne

‘En çevreci’ ödülü Milliyet Gazetesi’ne

17.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce Türkiye'nin ormancılığına üstün hizmet gösteren kişi ve kuruluşlara verilen ödüller sahiplerini buldu. Milliyet muhabiri Gökhan Karakaş "En Çevreci Gazeteci" ödülüne layık görüldü...

‘En çevreci’ ödülü Milliyet Gazetesi’ne

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce aralarında kurum personellerinin de bulunduğu, Türkiye'nin ormancılığına üstün hizmet gösteren kişi ve kuruluşlara başarıları ile ormancılığa katkılarından dolayı verilen ödüller sahiplerini buldu. "2021 Yılı Yeşilin EN'leri"nin belirlendiği törende, Milliyet Gazetesi muhabiri Gökhan Karakaş "En Çevreci Gazeteci" ödülüne layık görüldü. Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişci'nin de katıldığı "2021 Yılı Yeşilin EN'leri Ödül Töreni", Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

‘Marifet iltifata tabi’

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödül törenine Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe ve BM Dünya Gıda ve Tarım Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Viorel Gutu'nun yanı sıra çok sayıda kurum yetkilisi katıldı. Törende "En Çalışkan, En Fazla Endüstriyel Ağaçlandırma, En Kahraman, En Fazla Orman Gençleştiren, En Adanmış, En İyi Maden Sahası Rehabilitasyonu" gibi farklı kategorilerde 33 kişiye ödülleri verildi.

Ödül töreninin önemine dikkati çekmek adına "Marifet iltifata tabidir" ifadesiyle sözlerine başlayan Bakan Kirişci, "Hakikaten zor şartlarda büyük bir marifet ortaya koyan değerli kardeşlerimize biz de bu vesileyle bunu sunmuş olacağız. Farklı yollarla da bu enler arasında bulunanlara da aynı şekilde şükranlarımızı, millet olarak müteşekkir olduğumuzu ifade etmiş olacağız. Şimdiden bu en olmayı, enler arasında yer alabilmeyi gerçekten göstermiş, bütün katkılarını ortaya koymuş değerli dostlarıma şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Haberin Devamı

İşte yeşilin ‘EN’leri

Orman yangınlarında yaptıkları haber ve yayınlar ile çektikleri görüntüler çerçevesinde Milliyet Gazetesi muhabiri Gökhan Karakaş “En Çevreci Gazeteci”, Anadolu Ajansı Muhabiri Bekir Bektaş “En Çarpıcı Haber”, Habertürk köşe yazarı Kemal Öztürk “En Özel Haber”, Sabah Gazetesi foto muhabiri Murat Şengül “En Yeşil Objektif” ödülünü aldı. Metin Şentürk’e “En Çevreci Sanatçı”, Murat Kekilli’ye “En Gönüllü Sanatçı”, medya fenomeni Cihan Kosif’e “En Sorumlu Fenomen”, Twitter fenomeni Abdi Baktur’a ise “En Dikkat Çekici” ödülü verildi.