Gündem En hayati hediyeler

En hayati hediyeler

12.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emriye Demir oğlu Hüseyin’den, 6 yaşındaki Madina ise annesinden nakledilen karaciğer ile hayata tutundu

En hayati hediyeler

En hayati hediyeler
İstanbul Avcılar’da yaşayan Emriye Demir’de (59) bundan 4.5 yıl önce karaciğer yetmezliği başladı. Karaciğer nakli gerekince, hastanın oğlu Hüseyin Demir (37) hiç düşünmeden donör oldu. İstinye Üniversitesi Hastanesi’ne yatırılan Emriye Demir, “4.5 yıldır bu sıkıntıyı çekiyordum. En sonunda doktorlar nakil olmam gerektiğini söyledi. Oğlum hemen gönüllü oldu. Testler sonunda uyumlu çıktık ve oğlumdan bana karaciğer nakledildi. Hüseyin bana Anneler Günü’nde en güzel hediyeyi verdi, canından can bağışladı” dedi.

Haberin Devamı

Hüseyin Demir ise, “Hayatımda ilk defa organ bağışının bu kadar değerli olduğunu anladım. Bir hayat kurtarmanın kutsal bir görev olduğunun farkındayım. Çok mutlu oldum. Anneler Günü’nde annemi iyi görmek benim için en büyük mutluluk. Herkese, organ bağışında bulunmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

‘Benim canım annem’

Yine aynı hastanede gerçekleştirilen bir başka nakilde ise bu kez bir anne, 6 yaşındaki kızını kurtardı. Azerbaycan’da dünyaya gelen 6 yaşındaki Madina Aliyeva, karaciğer hastalığı ile doğdu. Madina’nın hastalığı ilerleyince anne Raksana Aliyeva, kızını Türkiye’ye getirdi. Doktorlar, karaciğer nakli gerektiğini söyledi. Bunun üzerine anne Raksana gönüllü donör oldu. Tetkiklerin uyumlu çıkması üzerine annenin karaciğerinden 204 gramlık parça alınarak kızına nakledildi. Anne Aliyeva, “Azerbaycan’da bu nakli yapacak doktor olmadığı için kızımla Bakü’den İstanbul’a geldik. Şu an çok mutluyum. Annelik böyle bir şey. Gerektiğinde tekrar canından can vermek gerekiyor. İnşallah her şey iyi olacak” diye konuştu.