Gündem En önemli sorun barınma ve hijyen

En önemli sorun barınma ve hijyen

26.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen binlerce depremzede soğuk kış günlerinde bulundukları illerde hayatta kalmaya çalışırken en çok konteyner, çadır, battaniye, kışlık kalın kıyafetler ve temizlik malzemelerine ihtiyaç duyuyorlar. Yurt içinden ve dışında yardım gönderenlerin bu ihtiyaçları dikkate alması isteniyor.

En önemli sorun barınma ve hijyen

Geçtiğimiz sezonda belediyeye ait yaklaşık 90 dönüm araziyi çiftçileri desteklemek amacıyla yem bitkileri üretimine ayıran İzmit Belediyesi, 247 ton silaj elde etmişti. Yaşanan deprem dolayısıyla sılajların yarısını afet bölgesindeki çiftçilere ayıran İzmit Belediyesi, kalan silajları İzmitli çiftçilere yüzde 100 hibeli olarak dağıttı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Çiftçimizin fedakarlığıyla silajları paylaştık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Harçlığını gönderdi

Batman Gültepe İlkokulu idarecileri, veli ve öğrencileri tarafından depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere çok sayıda oyuncak bebek arabası beşik kırtasiye ve giyim malzemesinden oluşan hediyeler toplandı. Toplanan hediyeler Gaziantep İslahiye Adıyaman merkez ve Batman’da Yurtkur’a bağlı Süveybe Ana Kız Yurdunda barınan depremzedelere teslim edildi.

İkinci depremin merkezi Kahramanmaraş Elbistan’a gönderilen yardımlar, AFAD Lojistik Merkezi’nde tasnif ve ihtiyaca göre sevki de yapılıyor. Bir çocuk tarafından depremzede akranları için gönderdiği montun cebinden de iç içe sarılı poşetlerde 49 lira para ve not çıktı. Notta “49 lira harçlığım vardı, 1 lira daha olsaydı 50 liraya tamamlayacaktım” diye yazması okuyanları duygulandırdı.

Haberin Devamı

‘Çölyak’ hastalarına glutensiz gıda ulaştırıldı

 Hatay Dörtyol ilçesinde yaşayan çölyak hastası üç çocuk annesi Şule Ateş, depremzede hastaların mağduriyet yaşamaması için Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılay ve ülke genelindeki derneklerle iletişime geçerek glütensiz gıdaya ihtiyaçları olduğu talebinde bulundu. Anne Ateş’in isteği üzerine glütensiz ekmek, çikolata, şeker, makarna, un, bebek maması, hazır yemek gibi gıdaları içeren 1 kamyon dolusu gıda, Türk Kızılay koordinesinde Dörtyol ilçesine gönderildi. Glütensiz gıdalar görevlilere teslim edilerek hasta yakınlarına ulaştırılmaya başlandı.